Најаве


Kонференција за новинаре поводом почетка обуке из знаковног језика у установама културе

Четвртак, 13. септембар 2018 - 11:00Kонференција за новинаре поводом почетка обуке из знаковног језика у установама културе.

Четвртак, 13. септембар 2018 - 11:00 .

У четвртак, 13. септембра 2018. године, у 11.00 часова, у Архиву Војводине одржаће се конференција за новинаре, поводом почетка обуке из знаковног језика за запослене у установама културе.

Тим поводом на конференцији ће говорити, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, члан градског већа за културу Града Новог Сада Далибор Рожић, директор Фондације Нови Сад ЕПК 2021 Немања Миленковић, секретарка Савеза глувих и наглувих Војводине Јадранка Ралетић и тумач за знаковни језик Савеза глувих и наглувих Војводине Милица Магловски.

Обука из знаковног језика је саставни део програмског садржаја, који се спроводи по конкурсу „Приступачност“, у реализацији Фондације „Нови Сад Европска престоница културе 2021“. Савезу глувих и наглувих Војводине, који је препознат као репрезентативна организација и као поуздан партнер Фондације, биће омогућена обука из знаковног језика са преводиоцима-тумачима.

Установе културе, које су увстиле обуку запослених из знаковног језика у своје програме су: Галерија Матице српске, Музеј Војводине, Архив Војводине, Спомен збирка Павла Бељанског и Галерија ликовне уметности поклон-збирка Рајка Мамузића.

Позивамо вас да извештавате.You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs