Остале вести


ВИП фонд одржао састанак са финским привредницима

Нови Сад , 21. мај 2013.
-A A +AВИП фонд одржао састанак са финским привредницима.

Нови Сад , 21. мај 2013. .

Фонд за подршку инвестиција у Војводини (ВИП фонд) представио је инвестиционе потенцијале делегацији финских привредника, коју је предводила Амбасада Финске и финска организације за промоцију извоза ФИНПРО.

ФИНПРО је финска јавно-приватна организација и саставни део Министарства рада, која је основана 1919. године, а данас броји око 550 чланова. Основни циљ ове организације је да помогне својим чланицама да конкурентном понудом и умрежавањем лакше освајају нова тржишта, а делегација финских фирми која је одржала састанак са ВИП фондом била је махом састављена од представника папирне, текстилне и ПВЦ индустрије.

ВИП фонд је од прошле године појачао таргетирање скандинавских земаља, из којих је у последњој деценији у Војводину дошло седам компанија, међу којима су и велики светски брендови попут данских компанија Царлсберг и Грундфос и шведских Хусqварна и Волво, али међу њима за сада нема ниједне компаније из Финске.

Састанак је одржан на заједничком штанду са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, водопривреду и шумарство и Фондом за развој пољопривреде, у Хали „Мастер" Новосадског сајма, у оквиру 80. Међународног пољопривредног сајма.


Ознаке: Омбудсман

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs