Остале вести


Делегација Скупштине Војводине положила венац на Споменик жртвама рације у Чуругу

Нови Сад , 06. јануар 2016.
-A A +AДелегација Скупштине Војводине положила венац на Споменик жртвама рације у Чуругу.

Нови Сад , 06. јануар 2016. .

Другог дана обележавања 74. годишњице од почетка рације у Чуругу, потпредседници Скупштине Аутономне покрајине Војводине Ђорђе Милићевић и Миливој Вребалов, присуствовали су данас Парастосу и комеморацији невино страдалим жртвама чурушке рације.

У складу са добром праксом коју Скупштина Аутономне покрајине Војводине, њене представнице и представници негују у циљу поштовања према свим жртвама другог светског рата и достигнућима антифашистичке борбе, Милићевић и Вребалов су запалили свеће и положили венац на Споменик жртвама чурушке рације који се налази на Трећој рампи на обали Тисе, у Чуругу.

На тај начин, они су одали почаст свим невино настрадалим грађанкама и грађанима у озлоглашеној рацији која је спроведена на подручју Чуруга и околине, почетком 1942. године.

Поред делегације покрајинске Скупштине, венце су положили и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, представници Општине Жабаљ, Месне заједнице Чуруг, Меморијалног друштва „Рација 1942“, Амбасаде Мађарске у Београду, Војске Србије и представници Савеза Војвођанских Мађара.

Првог дана обележавања годишњице, у понедељак 04. јануара, Парастос жртвама чурушке рације одржан је у Музеју жртава рације у Чуругу, где су венце положили председник Скупштине Аутономне покрајине Војводине Иштван Пастор и председник Меморијалног друштва „Рација 1942“, Милан Радомир.


Извор: Саопштење Скупштине АПВ


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs