Остале вести


Заменик мр Павле Почуч: Експанзија социјалног предузетништва у Војводини

Нови Сад , 27. април 2018.
-A A +AЗаменик мр Павле Почуч: Експанзија социјалног предузетништва у Војводини .

Нови Сад , 27. април 2018. .

Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, учествовао је на завршној конференцији пројекта под називом ,,Систематичан развој социјалног предузетништва на територији АПВ“ где је изнео појединости о програмима подршке и подстицајним мерама Покрајинског секретаријата за привреду и туризам намењених социјалном предузетништву и социјалној економији.

Организатори конференције су РРА Бачка, РРА Панонрег Суботица, РРА Срем и Регионални центар за друштвено-економски развој – Банат, уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

Заменик Почуч је истакао да Покрајинска влада и Секретаријат озбиљно и ангажовано приступају овој области, припремају и спроводе конкретне мере подршке овом алтернативном, друштвено одговорном и ефикасном моделу социјалне економије.

"Данас у АП Војводини имамо преко 400 различитих организационих облика која имају карактер социјалног предузећа, попут задруга, фондација, инкубатора, развојних агенција и других, са тенденцијом даљег раста и новог оснивања. Социјално предузетништво у Војводини је у експанзији и са изузетним потенцијалом који може да реши бројне проблеме рањивих и маргинализованих категорија и то у смислу отварања нових радних места, путем радне и професионалне рехабилитације и интеграције, јачања волонтеризма, социјалне инклузије и слично. Из тог разлога, а у складу са могућностима, Секретаријат је предвидео преко 40 милиона динара директне подршке социјалном предузетништву у Војводини у 2018. години. У наредном периоду пред нама су нови изазови и активности како на директним субвенцијама, учешћу на пројектима Европске уније, тако и на промоцији и афирмацији социјалног предузетништва широм Војводине", рекао је мр Почуч.

Он је додао да су наведене мере у 2017. години омогућиле и донеле 525 нових радних места за теже запошљиве категорије, тачније жене, особе са инвалидитетом, млађе од 30 година и припаднике Ромске националне заједнице.

Учесницима Конференције обратили су се и руководилац пројеката за развој малих и средњих предузећа из РРА Бачка Марија Прокопић, док је резултате пројекта представила заменица директора РРА Панонрег Суботица Љубица Месарош.Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs