Остале вести


Заменик мр Павле Почуч на ,,Данима друштвеног предузетништва“ о развоју социјалне економије у Војводини

Нови Сад , 30. мај 2019.
-A A +AЗаменик мр Павле Почуч на ,,Данима друштвеног предузетништва“ о развоју социјалне економије у Војводини.

Нови Сад , 30. мај 2019. .

На јучерашњој трибини у оквиру манифестације „Дани друштвеног (социјалног) предузетништва“, заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, упознао је присутне са овим, веома значајним видом предузетништва, као и са перспективама за развој социјалног предузетништва како у Новом Саду, тако и у читавој покрајини, уз подршку подстицајних мера Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

Заменик покрајинског секретар Почуч се овим поводом обратио на тему друштвеног предузетништва и развоја трећег сектора – социјалне економије.

,,Покрајинска влада и ресорни Секретаријат за привреду су активним мерама запошљавања издвојили значајна средства за подршку радног ангажмана теже запошљивих категорија у АП Војводини. Ви, млади, студенти завршних година економије, носиоци сте прогреса и просперитета АП Војводине и Републике Србије и од Вас се очекује да наставите започету мисију стварања хуманијег, праведнијег и бољег друштва. Заједно можемо остварити бољитак, пре свега за оне који тешко живе, у сиромаштву или болести. То је наше право, али и наша обавеза", рекао је Почуч, додавши да је социјално предузетништво управо из наведеног разлога ефикасан и одржив модел алтернативне економије, којим се могу решити бројни социјални проблеми.

Манифестација у организацији Кластера социјалног предузетништва Војводине ,,КАСПЕВ“, одржана је на Факултету за економију и инжењерски менаџамент у Новом Саду, уз чију помоћ је, као и уз подршку Управе за привреду и туризам града Новог Сада, успешно реализована.

Током догађаја учесницима су представљени примери добре праксе као и решења за унапређење друштвеног предузетништва, те модели подршке и пројектни приступ као битан сегмент унапређења социјалног предузетништва.


Извор: ПС за привреду и туризам


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs