Остале вести


Заменик мр Павле Почуч посетио други сајам ,,Град хуманости“ посвећен младим особама са инвалидитетом

Нови Сад , 27. мај 2019.
-A A +AЗаменик мр Павле Почуч посетио други сајам ,,Град хуманости“ посвећен младим особама са инвалидитетом.

Нови Сад , 27. мај 2019. .

Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, присуствовао је свечаном отварању сајамске манифестације под називом ,,Град хуманости“, која се по други пут организује у Новом Саду. Манифестација је одражана протеклог викенда на новосадској плажи ,,Штранд“, у организацији Удружења „Чепом до осмеха”.

Промоцијом и представљањем производа који су дело руку младих са инвалидитетом и психофизичким сметњама у развоју, на најбољи начин је представљен концепт социјалног предузетништва.

Заменик Почуч је истакао да је Покрајински секретаријат за привреду и туризам препознао значај радне рехабилитације и активизма особа са инвалидитетом, применом активних мера подршке и доделе субвенција у области социјалног предузетништва. Он је додао да је Секретаријат посебну пажњу посветио младим и креативним људима, чији се рад и учинак веома цене, што ће бити пракса и у наредном периоду.

Овогодишњи Сајам повезује удружења, старатеље и децу са сметњама у развоју, као и особе с инвалидитетом, којима је обезбеђен простор у оквиру ,,Штранда“ да би представили свој рад, пласирали производ на тржиште и основали социјално предузеће. Сајам је окупио велики број хуманитарних удружења која се баве ручном израдом производа. У току Сајма одржана је и дечја радионица, у оквиру које је организовано склапање мозаика од пластичних чепова.


Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs