Остале вести


Око 90 милиона динара за побољшање енергетске ефикасности општина

Нови Сад , 19. мај 2017.
-A A +AОко 90 милиона динара за побољшање енергетске ефикасности општина.

Нови Сад , 19. мај 2017. .

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић уручио је данас представницима седам градова и општина уговоре о финансирању пројеката који ће допринети побољшању енергетске ефикасности у тим локалним самоуправама. Преко конкурса Управе за капитална улагања АП Војводине за финансирање и суфинансирање пројеката у области енергетске ефикасности, додељено је укупно 89.636.507,99 динара за реализацију пројеката у Кикинди, Новом Саду, Бачу, Алибунару, Тителу, Кањижи и Бачком Петровцу.

„Захваљујући подршци Покрајинске владе, обезбедили смо средства за реализацију пројеката који ће допринети побољшању енергетске ефикасности у седам војвођанских градова и општина. Енергетском санацијом објеката, изградњом вреловода и санацијом уличне расвете, биће унапређена и модернизована инфраструктура у општинама, чиме ће бити смањени не само рачуни за електричну енергију, већ и емисија штетних гасова, што средину у којој живимо чини здравијом,“ истакао је у изјави медијима директор Ковачевић и додао да Управа за капитална улагања, финансирањем пројеката преко конкурса, пружа подршку локалним самоуправама у намери да свим грађанима олакша и побољша квалитет свакодневног живота.

Одлука о додели средстава по јавном конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области енергетске ефикасности, са списком свих пројеката и износима који су додељени, објављена је на сајту Управе за капитална улагања АП Војводине: www.kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs и на сајту Покрајинске владе: www.vojvodina.gov.rs.Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs