Остале вести


Пастор и Михајловић: Пронаћи решење трајног финансирања РТВ

Нови Сад , 16. јул 2013.
-A A +AПастор и Михајловић: Пронаћи решење трајног финансирања РТВ.

Нови Сад , 16. јул 2013. .

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и генерални директор Радио телевизије Војводине Срђан Михајловић обавили су низ разговора у вези са проблемом финансирања јавног сервиса, те закључили да се решење мора изнаћи у што краћем року јер је Радио телевизија Војводине институција од изузетног значаја за Покрајину и њене грађане.

Пастор и Михајловић су се сложили да се мора пронаћи решење трајног и стабилног финансирања Радио телевизије Војводине, те да очекују једнак третман републичког и покрајинског јавног сервиса, који су подједнако важни за информисање грађана Војводине и Србије.

Председник војвођанског парламента и директор РТВ апеловали су и на покрајинску и републичку владу да отпочну разговоре како би се проблем финансирања решио и како би ова институција могла да испуњава даље обавезе, како према запосленима, тако и према комуналним предузећима.

На састанку је наглашена и потреба укључивања АП Војводине у поступак доношења Закона о електронским медијима и јавним сервисима, а председник Пастор је навео да је то још једна потврда да се морају користити све законске могућности за измене закона у процедурама кроз конкретна амандманска решења.Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs