Остале вести


Покрајински секретаријат за пољопривреду суфинансира активности удружења пољопривредника

Нови Сад , 07. август 2014.
-A A +AПокрајински секретаријат за пољопривреду суфинансира активности удружења пољопривредника.

Нови Сад , 07. август 2014. .

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство и 77 удружења из Војводине потписали су данас уговоре, на основу којих су пољопривредна удружења добила подстицајна средства из покрајинског буџета за њихове пројекте и активност у 2014. години. Средства у висини од 14.250.000 динара расподељена су по овогодишњем конкурсу за суфинансирање активности чија делатност је у вези са пољопривредном производњом и развојем села.

Појединачни износ средстава кретао у распону од 50.000 динара (Удружење одгајивача свиња "Будућност" из Бајше, Удружење воћара и виноградара "Калем" из Чоке, Удружење пчелара "Сента и Чока"), па до 800.000 динара (Асоцијација пољопривредника, Клуб 100П плус, Регионална канцеларија за рурални развој). Основни критеријуми су, између осталог, били величина удружења и број чланова, дужина постојања, њихове активности у претходном периоду.

Према речима помоћника покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Слободана Теофанова, подршка удружењима пољопривредника је значајна због тога што се кроз њихове активности пољопривредници упознају и размењују информације о свим могућностима и конкурсима од републичког, преко покрајинског до нивоа својих локалних самоуправа. Циљ је да након тога остваре неки свој интерес у производњи, како би постали конкурентнији.Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs