Остале вести


Потписан протокол о сарадњи Покрајинског омбудсмана и Правног факултета

Нови Сад , 16. мај 2013.
-A A +AПотписан протокол о сарадњи Покрајинског омбудсмана и Правног факултета.

Нови Сад , 16. мај 2013. .

Покрајинска омбудсманка Анико Мушкиња Хајнрих и декан Правног факултета у Новом Саду проф. др Ранко Кеча закључили су данас протокол о сарадњи. Протокол омогућује студентима Правног факултета да практичну наставу, у два циклуса од по десет дана, реализују уз стручну помоћ покрајинског омбудсмана.
Програм практичне наставе обухвата упознавање са надлежностима и делокругом рада Покрајинског омбудсмана, упознавање са правним оквиром поступања Омбудсмана и утврђивање евентуалних нормативних недостатака који могу бити сметња у остваривању његових надлежности, праћење поступања Омбудсмана у текућим предметима, као и анализу одабраних случајева из досадашњег рада Омбудсмана.

У програм практичне наставе биће укључено до десет студената по циклусу. Списак студената одређују предметни наставници, а студенти су дужни да током праксе воде дневник. Након успешно обављене практичне наставе, студентима се уручује сертификат који потписују потписници Протокола о сарадњи.

Већ у току данашњег дана два студента Правног факултета су, заједно са Евом Вукашиновић, заменицом Покрајинског омбудсмана, боравила су у Врбасу. Посета Врбасу и осталим локалним самоуправама у Војводини је редовна активност Покрајинског омбудсмана током које се врши пријем странака и на записник узимају њихове представке.


Ознаке: Омбудсман

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs