Остале вести


Потпредседници Бранислава Белић и Ђорђе Милићевић на "Вечери свесловенског пријатељства"

Нови Сад , 26. мај 2013.
-A A +AПотпредседници Бранислава Белић и Ђорђе Милићевић на "Вечери свесловенског пријатељства".

Нови Сад , 26. мај 2013. .

Потпредседници Скупштине АП Војводине проф. др Бранислава Белић и Ђорђе Милићевић, присуствовали су, у Градској кући у Новом Саду, свечаности посвећеној "Вечери свесловенског пријатељства". Свечаност је била централни догађај Фестивала словенске писмености који је у организацији градова Новог Сада и Нижњег Новгорода, одржан од 24. до 26. маја ове године у Новом Саду, с циљем да промовише културу, обичаје и историју словеснких народа.
У оквиру Фестивала словенске писмености, представиле су се словенске националне заједнице које живе у Новом Саду и Војводини, а уприличен је и богат културно-уметнички програм. Фестивал словенске писмености, који слави лик и дело Ћирила и Методија најзаслужнијих за ширење писмености међу Словенима има за циљ и да представи лепоту различитости људи који живе на једном простору.
Један од циљева тог фестивала је и учвршћивање сарадње између словенских народа који живе на овим просторима и неговање добрих односа међу њима. У име града домаћина, госте и учеснике фестивала поздравио је помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић, који се захвалио представницима Нижњи Новгорода на сарадњи и додао да овај догађај повећава шансе да Нови Сад постане Европска престоница културе 2020. године.
Својим културно-уметничким и музичким наступом, публици фестивала представили су се Словаци, Русини, Украјинци, Македонци, Бугари и Буњевци, као и вокални ансамбл из Нижњег Новгорода и Оркестр хармоника АКУД Соња Маринковић. Манифестацијом "Вече свесловенског пријатељства" завршен је овогодишњи Фестивал словеснке писмености.Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs