Остале вести


Председник Пастор на конференцији о Платформи Дунавског региона у Бечу

Беч , 27. јануар 2015.
-A A +AПредседник Пастор на конференцији о Платформи Дунавског региона у Бечу.

Беч , 27. јануар 2015. .

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор учествовао је јуче и данас у Бечу на II Конференцији о Урбаној платформи Дунавског региона, у оквиру које је одржан и састанак Савета подунавских градова и региона.

Иницијатор ове конференције су носиоци приоритетне области 10 у Дунавској стратегији, који су још једном указали на значај Урбане платформе која има за циљ уједињење што више градова, градских мрежа и удружења дунавског слива, како би се повећала њихова улога у расподели средстава у Стратегији Европске уније за Дунавски регион, али и како би ојачали своју лидерску позицију у овом региону. На конференцији је истакнуто и да Платформа нема за циљ да замени већ постојеће мреже, него да их допуни и успостави мрежу отворених информација, стручњака и пројеката.

На састанку Савета подунавских градова и региона најављено је да ће IV годишња Дунавска конференција бити одржана крајем октобра ове године у Улму. Такође, потписници Урбане платформе, 18 подунавских градова, исказали су намеру да преко ове платформе пруже подршку институцијама у оквиру Стратегије ЕУ за Дунавски регион и ЕК, приликом реализације стратегије.

Они су указали на значај обезбеђивања управљања на више нивоа, од цивилног друштва до националних влада као партнера у реализацији Дунавске стратегије. Други део конференције био је посвећен финансирању Урбане платформе, заштити животне средине, мобилности и јавном превозу, предузетништву и конкурентности локалне економије, учешћу грађана у руковођењу и подстицању политике једнаких могућности.


Извор: Саопштење Кабинета Скупштине АП Војводине


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs