Остале вести


Председник Пастор отворио семинар „Знањем до одлуке“ у Србобрану

Нови Сад , 10. јул 2013.
-A A +AПредседник Пастор отворио семинар „Знањем до одлуке“ у Србобрану.

Нови Сад , 10. јул 2013. .

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор отворио је данас у Србобрану дводневни семинар „Знањем до одлуке“, који заједнички организују Општина Србобран у партнерству са регијом Ломбардија, Италијанском асоцијацијом за Савет европских градова и региона (АИЦЦРЕ) и Регионална развојна агенција Бачка из Новог Сада.

Поздрављајући присутне, председник Пастор је истакао да је овај семинар од изузетног значаја због упознавања са институционалним и административним капацитетима Ломбардије, али и са стратешким приступом у одосу на значајне сфере живота у овој регији.
"С обзиром на чињеницу да је размена позитивних искустава увек корисна и добродошла, а да се један овакав састанак планира и у септембру месецу, било би ми задовољство да том приликом да том приликом нашу сарадњу подигнемо и на регионални ниво", поручио је Пастор.

Он је најавио и да је у плану да покрајинска администрација донесе стратешки документ који ће се односити на сарадњу Војводине са другим регионима и истакао уверење да ће се и Ломбардија наћи као један од партнера у том документу.

Општина Србобран у партнерству са регијом Ломбардија, Италијанском Асоцијацијом за Савет Европских Градова и Региона (АИЦЦРЕ) и Регионалном развојном агенцијом Бачка, организују дводневним семинар за представнике општина и канцеларија за локално-економски развој у циљу преноса знања и искуства регије Ломабрадија у областима везаним за одрживи друштвено-економски развој локалних заједница.Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs