Остале вести


Председник Пастор примио амбасадорку Израела Алону Фишер Кам

Нови Сад , 19. октобар 2016.
-A A +AПредседник Пастор примио амбасадорку Израела Алону Фишер Кам .

Нови Сад , 19. октобар 2016. .

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и амбасадорка Израела у Републици Србији Алона Фишер Кам оценили су на данашњем састанку да су пољопривреда, туризам и универзитетска сарадња области које имају веома велики потенцијал за јачање економских веза у будућности, а да су отвореност и спремност за продубљивање партнерства обострано присутне у великој мери.

Председник Пастор нагласио је да су Скупштина и Покрајинска влада фокусиране на обезбеђивање бољих услова живота за све грађане, што пре свега подразумева оснаживање привредног живота, инвестициона улагања и отварање нових радних места.

Према његовим речима, улагачи из Израела налазе се међу првих двадесет највећих страних инвеститора у АП Војводини, а простор за још значајнији ангажман посебно је велик у области пољопривреде и туризма. Тим поводом, амбасадорка Фишер Кам и председник Пастор разговарали су о потреби озбиљне анализе заједничких интереса и проналажењу начина боље презентације инвестиционих потенцијала, као и о могућности представљања израелских фирми на Пољопривредном и сајму „Лорист“ на Новосадском сајму, у наредним годинама.

Значајан део разговара, Пастор и амбасадорка Фишер Кам посветили су важности очувања великог јеврејског културног и верског наслеђа у Војводини, а председник Скупштине АП Војводине је истакао да је оно саставни део богатства наше покрајине, који снажно доприноси специфичности и посебности њене баштине. Председник Пастор упознао је амбасадорку Фишер Кам са тренутним активностима везаним за санацију и обнову суботичке Синагоге, нагласивши да у том великом послу заједнички учествују Република Србија и Мађарска.

Амасадорка Фишер Кам истакла је да је, с обзиром на чињеницу да је на почетку свог ангажмана у нашој земљи, веома задовољна отвореношћу и спремношћу на сарадњу и изразила уверење да ће у наредном периоду све то резултирати конкретним заједничким пројектима. Она је као значајно истакла проглашавање Новог Сада европском престонице културе за 2021. годину, те додала да је, заједно са фестивалом „Exit“, реч о потенцијалу који може веома позитивно да се одрази на повећање броја израелских туриста у нашој земљи.


Извор: Саопштење Кабинета председника Скупштине АП Војводине


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs