Остале вести


Председник Пастор разговарао са гувернерима Јордана

Нови Сад , 12. април 2017.
-A A +AПредседник Пастор разговарао са гувернерима Јордана.

Нови Сад , 12. април 2017. .

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор разговарао је данас са делегацијом гувернера Краљевине Јордана, који бораве у посети Републици Србији како би се боље упознали са достигнутим нивоом децентрализације, функционисањем институција на различитим нивоима и њиховим међусобним односом.

Упознајући госте са радом покрајинског парламента, председник Пастор је нагласио велику важност децентрализације у свакој држави која настоји да буде демократска, функционална и у служби својих грађана.

„Спуштање нивоа одлучивања са вишег на нижи или тзв. принцип супсидијарности, од кључног је значаја за унапређење свакодневног функционисања једне модерне државе. Поред унапређења функционисања управе и свакодневног живота, на овај начин грађани се приближавају местима доношења одлука, па и сами учествују у том процесу. То свакако утиче на квалитет доношења решења за ситуације у којима се налази и привреда, и образовање, и здравство, и многе друге области“, рекао је председник Пастор.

Он је изразио посебно задовољство што су гости из Јордана имали прилику на кратко да присуствују и данашњој седници Скупштине АП Војводине и могли да виде начин функционисања покрајинског парламента, као и неговање мултинационалности, мултикултуралности и вишејезичности, с обзиром на чињеницу да се рад парламента одвија на шест језика у службеној употреби.

Посета делегације Јордана одвија се у оквиру пројекта „Global Partners Governance“ који финансира Велика Британија са циљем давања подршке политичким реформама у Јордану, укључујући развој и подршку процесу децентрализације и јачању веза између националног и локалног нивоа власти.


Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs