Остале вести


Председник Скупштине АПВ Иштван Пастор са делегацијом Шведске агенције за међународни развој и сарадњу

Нови Сад , 30. јануар 2017.
-A A +AПредседник Скупштине АПВ Иштван Пастор са делегацијом Шведске агенције за међународни развој и сарадњу.

Нови Сад , 30. јануар 2017. .

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и генерални секретар Скупштине АПВ Никола Бањац разговарали су данас са представницима Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (СИДА), о моделима и могућностима додатног укључивања институција АПВ у програме развојне помоћи које ова агенција спроводи у Републици Србији.

Председник Пастор истакао је на састанку да је Скупштина АП Војводине поносна на добру сарадњу са шведским регијама, која се остварује пре свега кроз обострани ангажман у Скупштини европских регија (АЕР), као и да програми које СИДА спроводи у нашој земљи, укључујући и оне који се одвијају у сарадњи са Покрајинском владом, снажно доприносе настојањима везаним за европске интеграције Републике Србије.

Представници делагације Шведске агенције за међународни развој и сарадњу, коју је предводио директор Ола Андерсон, нагласили су да се пројекти који ова агенција развија у нашој земљи пре свега односе на области успостављања друштвеног дијалога, људских права, родне равноправности и заштите животне средине.

Председник Пастор иницирао је на састанку да се, с обзиром на делокруг рада ове агенције, остваре ближи контакти између веома активне Женске парламентарне мреже Скупштине АПВ, као и новоформиране Зелене парламентарне мреже, како би се пронашли могућности и модели укључивања у постојеће или развијање нових заједничких пројеката. Он је истакао да је Скупштина АП Војводине апсолутно спремна и отворена да учествује у програмима и допринесе њиховој бољој реализацији.

Влада Шведске је 2014. усвојила нову стратегију развојне сарадње са Србијом за период 2014. до 2020. године, чији је главни циљ да се помогне приближавање Србије ЕУ. Развојна помоћ се финансира преко програма Агенције за међународни развој и сарадњу (СИДА). а планирано је да се за то годишње издваја 12 милиона евра .


Извор: Скупштина АП Војводине


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs