Остале вести


Председници Парламената Војводине и Баден-Виртемберга посетили Суботицу

Нови Сад , 13. мај 2015.
-A A +AПредседници Парламената Војводине и Баден-Виртемберга посетили Суботицу.

Нови Сад , 13. мај 2015. .

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и председник Парламента немачке покрајине Баден-Виртемберг Вилфрид Кленк са делегацијом, данас су посетили ЈП „Привредно-технолошки парк Суботица“, као и неколико немачких предузећа која послују у овој слободној индустријској зони.

Након посете фирмама Нормагруп, Дункемотор и Континентал, Пастор и Кленк су изразили задовољство пословањем ових предузећа, нивоом стручности запослених и високим технолошким стандардима у пословању, наглашавајући да има простора за даљи напредак и улагања.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор подсетио је да је ова посета конкретан резултат пре годину дана потписаног Писма о намерама, чиме је институционализована сарадња парламената две покрајине и нагласио да су се приликом данашњег обиласка могле чути само речи похвале и видети позитивни утисци, како од стране домаћина, тако и од гостију из Немачке.

„Мислим да је то нешто најбоље што се могло у току ове посете десити. Мислим да је то важно за Суботицу, важно за Војводину и важно генерално за нашу сарадњу, јер председник Кленк ове импресије може да понесе са собом и да на тај начин бодри потенцијалне нове инвеститоре“, рекао је Пастор.

Председник Парламента Баден-Виртемберга Вилфрид Кленк оценио је да Слободна индустријска зона има добру логистику и добар географски положај, те да је од тога обострана корист јер немачка предузећа имају приступ даљим тржиштима, док АП Војводина, кроз отварање нових радних места, подстиче свој привредни развој.

Током посете Суботици, Пастор и Кленк састали су се са градоначелником Јенеом Маглаијем коме су пренели утиске из разговора са представницима немачких предузећа, нагласивши да је у разговорима оцењено да постоји висок ниво подршке локалне самоуправе.

Маглаи је истакао да је присуство немачког капитала у Суботици веома изражено у односу на друге регије и државе и додао да они представљају окосницу привредног развоја, како града, тако и читаве регије. Он је рекао да добру сарадњу са Немачком желе да сачувају и унапреде, али и да су створени сви предуслови да даље инвестирање и присуство немачких привредника у Суботици.

Делегација Баден-Виртемберга завршила је данас у Суботици дводневну посету АП Војводини у оквиру које су, поред данашње посете Суботици, имали састанак са председницима покрајинске скупштине и владе, учествовали на тематској седници Скупштине АП Војводине и посетили 82. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду.


Извор: Саопштење Кабинета председника Скупштине АП Војводине


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs