Остале вести


Семинар о амброзији за комуналне инспекторе

Нови Сад , 29. мај 2013.
-A A +AСеминар о амброзији за комуналне инспекторе.

Нови Сад , 29. мај 2013. .

У Новом Саду одржан је семинар о амброзији намењен комуналним инспекторима у Војводини. Семинар за инспекторе организован је у оквиру пројекта „Подршка животној средини без алергена". Пројекат је резултат партнерства Фонда "Европски послови" Аутономне Покрајине Војводине, Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, Града Сомбора и Града Баје, а финансира се средствима Европске уније уз кофинансирање АП Војводине, у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска - Србија.

У име Фонда "Европски послови" Аутономне Покрајине Војводине, семинар је отворио менаџер пројекта, који је представио пројекат и известио о фази његовог спровођења. Присутнима су се обратили представници Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, Града Сомбора и Локалне самоуправе Баја.

На семинару је било речи о карактеристикама амброзије, утицају на животну средину и становништво и досадашњим резултатима сузбијања на територији АП Војводине и жупаније Бач-Кишкун. Пажња учесника посебно је усмерена на законску регулативу о сузбијању и уништавању амброзије, при чему је извршена компаративна анализа законских норми у прекограничној области.

На конференцији су такође учествовали општински инспектори за заштиту животне средине и представници локалних самоуправа.Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs