Остале вести


Татјана Бањанин отворила регионалну књижевну конференцију „Book Talk“

Нови Сад , 29. септембар 2017.
-A A +AТатјана Бањанин отворила регионалну књижевну конференцију „Book Talk“.

Нови Сад , 29. септембар 2017. .

Помоћница покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Татјана Бањанин отворила је данас у Галерији Матице српске у Новом Саду 3. књижевну конференцију „Book Talk“на којој учествују угледни писци, издавачи и критичари из Србије и земаља региона.

„Оно што ме је од оснивања ове манифестације импресионирало јесте бављење најактуелнијим проблемима књиге и издаваштва уопште и нуђењем конкретних решења, с једне, и искорак ка читаоцима кроз акцију `Недеља књиге у аутобусима ГСП`, с друге стране“, рекла је, поред осталог, Бањанин.

Овогодишње издање „Book Talk“-а је организовано уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама. У оквиру те манифестације ће, у простору Галерије Матице српске и Спомен-збирке Павла Бељанског, бити одржано 14 изузетно занимљивих панела.

Њен део је и акција „Недеља књиге у аутобусима ГСП“, у оквиру које су представници организатора поклањали нова издања најпознатијих књига.

Поред Татјане Бањанин, на отварању су говорио и иницијатор и оснивач „Book Talk“-а Роберт Чобан, те управница Галерије Матице српске Тијана Палковљевић и управница Спомен-збирке Павла Бељанског Јасна Јованов.


Извор: ПС за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама

Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs