Остале вести


У Скупштини Војводине обележен Дан захвалности за дату крв

Нови Сад , 16. март 2017.
-A A +AУ Скупштини Војводине обележен Дан захвалности за дату крв.

Нови Сад , 16. март 2017. .

У Клубу посланика Скупштине АП Војводине, под покровитељством потпредседника Скупштине Дамира Зобенице, данас је одржана традиционална свечаност поводом "Дана захвалности за дату крв".

Дванаесту годину заредом, вишеструким добровољним даваоцима, запосленим у Скупштини АП Војводине, Покрајинској влади и покрајинским органима и службама, који су 10, 20 и чак 35 пута дали крв, уручене су захвалнице Црвеног крста у знак захвалности за изражену људску хуманост. Овог пута, захвалнице је примило двадесет двоје добровољних давалаца.

Домаћин данашњег свечаног скупа, Генерални секретар Скупштине АП Војводине Никола Бањац, захвалио се свим добровољним даваоцима крви и награђенима што својим примером и својом хуманошћу помажу људима којима је помоћ неопходна, наглашавајући да ће покрајинска Скупштина увек бити уз њих и да ће подржавати њихове хумане активности.

На свечаности у покрајинској Скупштини истакнуто је да међу радницима покрајинске управе постоји велика мотивација и висока свест о потреби да се помогне другима и да се настави дугогодишњи позитиван тренд у добровољном давалаштву који је карактеристичан како за чланове Основне организације Црвеног крста покрајинских органа, тако и за друге огранке Црвеног крста широм Војводине и Србије.

Скупу је присуствовао и доц. др Зоран Гојковић, члан Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство, као и представници Завода за трансфузију крви Војводине, организација Црвеног крста Новог Сада и АП Војводине и чланице и чланови Актива добровољних давалаца који су преко сто пута дали крв. Они су такође честитали свим добитницима захвалница из редова запослених у покрајинским органима.

Организатор традиционалне свечаности поводом "Дана захвалности за дату крв" је Основна организација Црвеног крста покрајинских органа, служби и Скупштине АП Војводине.


Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs