Остале вести


Фонд ,,Европски послови“ АП Војводине: Јачање сарадње са Словенијом

Нови Сад , 09. јул 2014.
-A A +AФонд ,,Европски послови“ АП Војводине: Јачање сарадње са Словенијом .

Нови Сад , 09. јул 2014. .

Представници Покрајинског секретаријата за финансије и Фонда „Европски послови'' АП Војводине боравили су Словенији 7. и 8. јула 2014. године. Циљ посете, која је део припремне фазе за предстојеће изазове у европским интеграционим токовима, били су састанци у Министартву финансија Републике Словеније и посебнoj служби Владе Републике Словеније за развој и европску кохезиону политику.
У оквиру састанака у Министарству финансија са државном секретарком Матејом Вранеш разговарало се о програмском буџетирању и успостављању система за финансијску подршку када су у питању европски програми и пројекти који се финансирају из ЕУ фондова.
У Служби Владе Републике Словеније за развој и европску кохезиону политику разматране су могућности креирања заједничких пројеката и јачања сарадње у склопу преговарачких поглавља кроз које Србија тренутно пролази и свеобухватног процеса европских интеграција.
Република Словенија је једна од првих са ових простора која је прошла процес придруживања ЕУ, те је добро сагледавање изазова и целокупног процеса од изузетне важности. Представници Владе Словеније исказали су подршку Србији на путу ка ЕУ, а посета Словенији отворила је могућности за заједничку сарадњу по питању креирања пројеката који би се финансирали из средстава ЕУ фондова.


Извор: Фонд „Европски послови” АП Војводине


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs