Жолт Сакалаш


Јесењи распуст за ђаке основних и средњих школа у АП Војводини

Нови Сад , 05. новембар 2021.

Кризни штаб за сузбијање заразне болести ковид 19 одлучио је да се због актуелне епидемиолошке ситуације јесењи распуст продужи за све ученике основних и средњих школа.

У складу са одлуком Кризног штаба и обавештењем Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије,...


Опширније

Саопштење Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице поводом претећег писма Словацима

Нови Сад , 26. октобар 2021.

Поводом претећег писма упућеног представницима словачке националне мањине у Бегечу, изражавамо жаљење и забринутост, имајући у виду да је реч о чину којим се нарушавају добри међунационални односи који се већ дуго времена уназад граде и негују у Аутономној покрајини Војводини.

Једно...


Опширније

Жолт Сакалаш посетио ОШ „Темеркењ Иштван” у Торњошу

Нови Сад , 01. септембар 2021.

Нова школска 2021/2022. година почела је данас на територији Републике Србије. Све школе – које имају седиште на територији АП Војводине – започеле су наставни рад према првом моделу организације образовно-васпитног рада, који подразумева непосредну наставу у школи за све ученике.

Тим...


Опширније

Представљен Приручник за рад националних савета

Нови Сад , 26. август 2021.

Приручник за рад националних савета националних мањина у Републици Србији представљен је данас у Великој сали Скупштине АП Војводине. Основна сврха Приручника јесте да понуди практична упутства и савете обједињене на једном месту.

„Овај приручник представља драгоцено и надасве корисно...


Опширније

Радни састанак секретара Сакалаша и министарке Чомић

Нови Сад , 16. август 2021.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш примио је данас министарку за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордану Чомић, с којом је разговарао о будућој сарадњи између ресорног...


Опширније

Нови школски календари за 2021/2022. годину

Нови Сад , 03. јун 2021.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш донео је правилнике о школском календару за основне и средње школе на територији АП Војводине, за школску 2021/2022. годину.

Прво полугодиште за...


Опширније

Наставља се реализација програма „За чистије и зеленије школе у Војводини”

Нови Сад , 03. јун 2021.

Протокол о сарадњи у вези с реализацијом програма „За чистије и зеленије школе у Војводини” потписан је данас у Скупштини АП Војводине. Овај програм покренут је пре 12 година, а данас броји укупно девет партнера.

„Наш секретаријат је 2009. године потписао први протокол о сарадњи. Велико...


Опширније

Жолт Сакалаш уручио преосталих 18 инвестиционих уговора у Зрењанину

Нови Сад , 13. мај 2021.

Свечано уручивање инвестиционих уговора у области образовања завршено је данас у Електротехничкој и грађевинској школи „Никола Тесла” у Зрењанину, где су представници образовно-васпитних установа и локалних самоуправа потписали преосталих 18 уговора.

Покрајински секретаријат за образовање...


Опширније

Уручено још 16 уговора у оквиру конкурса за инвестиције у области образовања

Нови Сад , 11. мај 2021.

Ове године, на конкурс за инвестиције у области образовања усмерен је 91 милион динара, а образовно-васпитне установе могле су да конкуришу за финансирање реконструкције, адаптације, санације, инвестиционо и текуће одржавање објеката. Уручивање уговора представницима школа и локалних самоуправа...


Опширније

Отворен Сајам образовања „Путокази“

Нови Сад , 24. март 2021.

Шеснаести Сајам образовања „Путокази“ отворен је данас на онлајн платформи ExpoOnline.rs Новосадског сајма. Учествује више од 70 излагача, који ће ученицима помоћи око избора уписа у средње школе и на факултете. Због тренутне епидемиолошке ситуације Сајам се ове године први пут одржава у онлајн...


Опширније

Pages


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs