Игор Мировић


Положен камен темељац за изградњу нове зграде Радио телевизије Војводине

Нови Сад , 22. новембар 2017.

Председник Републике Србије Александар Вучић и председник Покрајинске владе Игор Мировић положили су камен темељац за изградњу нове зграде Радио Телевизије Војводине на Мишелуку, за чију обнову су Републичка и Покрајинска влада до сада издвојиле 800 милиона динара.

Радови на изградњи...


Опширније

Састанак посвећен припремама за обележавање сто година од присаједињења Војводине Краљевини Србији

Нови Сад , 22. новембар 2017.

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас састанку у Покрајинској влади у Новом Саду, одржаном поводом припрема за обележавање сто година од присаједињења Војводине Краљевини Србији и прихватио да буде почасни председник Организационог одбора за обележавање једног од...


Опширније

Еврорегион ДКМТ у прве две деценије испунио своју мисију

Нови Сад , 21. новембар 2017.

Свечаном седницом одржаном у Скупштини АП Војводине, Еврорегија Дунав–Криш–Мориш–Тиса данас је обележила две деценије од оснивања.

Еврорегија ДКМТ основана је 21. новембра 1997. године у Сегедину. Циљ сарадње је, према намерама оснивача, био да се развије и прошири сарадња између локалних...


Опширније

Председник Мировић примио амбасадора Хрватске

Нови Сад , 16. новембар 2017.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас новоименованог амбасадора Републике Хрватске у Републици Србији Гордана Бакоту.

Мировић и Бакота су се сагласили да, у светлу интензивирања укупних односа између држава Србије и Хрватске, постоје бројне могућности за искорак у...


Опширније

Институт за кардиоваскуларне болести Војводине обележио четири деценије рада

Нови Сад , 15. новембар 2017.

Институт за кардиоваскуларне болести Војводине, на свечаној академији која је одржана данас у Српском народном позоришту у Новом Саду, обележио је 40 година рада.

Настао из потребе да се на просторима Војводине ефикасно лече кардиоваскуларне болести, као најтежи и најчешћи здравствени...


Опширније

Мировић отворио манифестацију „Дан добављача 2017“

Нови Сад , 15. новембар 2017.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас манифестацију Дан добављача 2017. коју организује Развојна агенција Војводине са циљем да се повежу домаћи и страни привредници и подстакну на сарадњу и повезивање у добављачком ланцу страних компанија које послују на територији АП...


Опширније

Обележена 75. годишњица дневног листа „Дневник“

Нови Сад , 14. новембар 2017.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обратио се данас, на свечаној академији поводом обележавања 75. годишњице листа „Дневник“, најстаријег дневног листа у АП Војводини.

Честитајући јубилеј новинарима, уредницима и читаоцима, Мировић је рекао да је „Дневник“ институција којој...


Опширније

Мировић разговарао са амбасадорком Македоније

Нови Сад , 14. новембар 2017.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и амбасадорка Републике Македоније Вера Јовановска-Типко, оценили су у данашњем разговору, да постоји простор за јачање сарадње покрајине Војводине и Србије са Македонијом, пре свега у области привреде и културе.

Истакнуто је да је у обостраном...


Опширније

Обележена 73. годишњица Батинске битке и отварање обновљеног спомен-музеја

Бездан , 11. новембар 2017.

Меморијалном академијом и одавањем почасти палим борцима, данас је у Бездану обележена 73. годишњица од Батинске битке, која је окончана победом Народноослободилачке војске и Црвене армије са више хиљада жртава југословенских и совјетских бораца.
Батинска битка једна је од...


Опширније

Састанак са члановима Савеза параплегичара и квадриплегичара Војводине

Нови Сад , 09. новембар 2017.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас делегацију Савеза параплегичара и квадриплегичара Војводине са којом је разговарао о могућностима подршке у раду те организације.

У разговору је истакнуто, да је у циљу побољшања положаја параплегичара и квадриплегичара у Војводини...


Опширније

Pages


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21000 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs