Омбудсман


Саопштење поводом злоупотребе деце у активностима политичких партија: Политички интерес претпостављен правима и добробити деце

Нови Сад , 20. децембар 2015.

Појављивање и учешће деце на скуповима политичких партија у неколико је наврата  подстакло  Покрајинског заштитника грађана – омбудмана да се обрати јавности.


Опширније

Држава нема решење за необезбеђене објекте и напуштена градилишта

Нови Сад , 10. јун 2015.

Градска управа за инспекцијске послове предузима све прописане мере у својој надлежности како би се напуштени објекти на територији Града Новог Сада прописно обезбедили, а грађани и грађанке заштитили од опасности од могућих повреда или заразе којима су изложени када се нађу у њиховој близини.


Опширније

Поводом 12. aвгуста, Међународног дана младих: Млади не верују институцијама

Нови Сад , 11. август 2014.

Овогодишњи Међународни дан младих посвећен је њиховом менталном здрављу и обележава се под слоганом „Ментално здравље је важно“. Млади у АП Војводини и Републици Србији већ деценијама одрастају под утицајем бројних неповољних друштвених околности. Упркос томе, Покрајинском заштитнику грађана – омбудсману млади се још увек ретко обраћају како би се информисали о својим правима или затражили њихову заштиту.


Опширније

Пријем грађана у Сомбору

Среда, 13. август 2014 - 9:30

У среду, 13. августа 2014. године, покрајинска омбудсманка Анико Мушкиња Хајнрих ће са сарадницима примати грађане у Сомбору, након чега ће посетити Центар за социјални рад и Дом за децу и омладину „Мирослав Антић – Мика“.

Пријем грађана у Сомбору одржаће се у згради Општинске управе (Трг цара Уроша 1) од 9.30 до 11.00 часова. Грађани ће приликом овe посета моћи лично да разговарају са омбудсманком и њеним сарадницима, поднесу притужбу и добију правне савете.

Институција Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана, у складу са својим годишњим планом рада посећује насељена...


Опширније

Приjeм грaђaнa у Oџацима

Уторак, 5. август 2014 - 10:00

У уторак, 5. августа 2014. године, заменица покрајинског омбудсмана ће са сарадницима примати грађане у Оџацима, након чега ће посетити и Центар за социјални рад.

Пријем грађана у Оџацима одржаће се у згради Општинске управе (Кнез Михајлова 24) од 10.00 до 12.00 часова. Грађани ће приликом овe посете моћи лично да разговарају са заменицом омбудсмана, поднесу притужбу и добију правни савет.

Институција Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана, у складу са својим годишњим планом рада посећује насељена места широм Војводине у којима при општинској управи није успостављен...


Опширније

Саопштење Покрајинског омбудсмана

Нови Сад , 02. август 2013.

Заменица покрајинског омбудсмана за заштиту права националних мањина Ева Вукашиновић састала се, у просторијама РТВ Војводине, са представницима мањинских редакција ове покрајинске радиодифузне установе. Разговарало се о тешкој финансијској ситуацији због које је доведено у питање нормално и одрживо функционисање ове установе, укључујући и рад редакција које информисање врше на језицима националних мањина.


Опширније

Представљени резултати пројекта „Покрајински омбудсман ближи грађанима и грађанкама“

Нови Сад , 10. јул 2013.

Покрајински омбудсман је представио резултате последње фазе пројекта „Покрајински омбудсман ближи грађанима и грађанкама“. Овај пројекат подржала је Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (УН Wомен), уз финансијску подршку Краљевине Норвешке.


Опширније

Покрајински омбудсман: Изјаве министра Велимира Илића неодмерене

Нови Сад , 01. јул 2013.

Покрајински омбудсман непријатно је изненађен изјавама Велимира Илића, министра грађевине и урбанизма у Влади Републике Србије, у којима између осталог тврди да „власт у Војводини контрира Влади Србије", те да „Влада Републике Србије нема власт над два милиона Срба у Војводини".


Опширније

Покрајински омбудсман наставља са обиласцима војвођанских места

Нови Сад , 10. јун 2013.

Заменице и сарадници Покрајинског омбудсмана од средине маја обилазе војвођанска места у којима примају грађане и грађанке и њихове представке.


Опширније

Саопштење Покрајинског омбудсмана

Нови Сад , 06. јун 2013.

Као институција која учествује у раду Националног механизма за превенцију тортуре (НПМ-а), Покрајински омбудсман је током протеклих месец дана обишао осам установа социјалне заштите у приватном власништву на територији АП Војводине које се баве смештајем и пружањем услуга старијим особама.


Опширније

Pages


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs