Скупштина АП Војводине


Скупштина АП Војводине домаћин Генералне скупштине и радних састанака Регионалне мреже младих

Нови Сад , 07. мај 2017.

Под покровитељством Скупштине Аутономне покрајине Војводине, данас је у Центру за привредно технолошки развој на Андревљу одржана Генерална скупштина Регионалне мреже младих. Ова организација представља важан део највеће асоцијације региона у Европи, чији је назив Скупштина европских регија (АЕР) и окупља младе политичаре и активисте из свих делова Европе ради заједничког рада на важним питањима, повезивања и размене искустава.


Опширније

Потпредседница Ђанковић на свечаности поводом годишњице рада Савеза возача Војводине

Нови Сад , 27. април 2017.

Потпредседница Скупштине Аутономне покрајине Војводине Александра Ђанковић, присуствовала је данас Годишњој скупштини и свечаност поводом обележавања прве годишњице рада Савеза возача Војводине.


Опширније

Резултати дунавске сарадње морају бити видљиви у малим срединама

Нови Сад , 27. април 2017.

Јачање градова и њихових институционалних капацитета неопходно је за унапређење и даље управљање Дунавским регионом, истакнуто је данас на састанку Савета подунавских градова и регија који се одржава у немачком граду Улму, а коме присуствује председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор.


Опширније

Ускршња честитка председника Скупштине АПВ Иштвана Пастора

Нови Сад , 13. април 2017.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор честитао је данас предстојеће ускршње празнике свим верницима и свештенству који славе овај најрадоснији хришћански празник.


Опширније

Представљено пет одобрених пројеката из ИНТЕРРЕГ- ИПА програма прекограничне сарадње Србија-Мађарска

Нови Сад , 27. март 2017.

Одговоран и ефикасан приступ реализацији пет стратешких пројеката одобрених у оквиру Стратешког позива ИНТЕРРЕГ-ИПА Програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија 2014 – 2020, следећи је важан корак за АП Војводину и њене прекограничне партнере, закључено је на данашњој конференцији посвећеној...


Опширније

Пуштена у саобраћај прва деонице обилазнице око Суботице - Y крака

Суботица , 23. март 2017.

Прва деоница Y крака, обилазнице око Суботице, од петље „Суботица Југ“ до кружне раскрснице са Биковачким путем, пуштена је данас у саобраћај, а обележавању завршетка радова присуствовали су Иштван Пастор, председник Скупштине АП Војводине, Имре Керн, државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Републике Србије и Богдан Лабан, градоначелник Суботице.


Опширније

Потпредседнице Седлар и Ђанковић на АЕР Конференцији о одрживом финансирању за регије

Нови Сад , 21. март 2017.

У организацији Скупштине европских регија (АЕР), у сусрет сутрашњем пленарном заседању радних тела ове највеће и најутицајније мреже европских региона, у Лондону је одржана конференција “Одрживо финасирање за регије”, на којој су учествовале потпредседнице Скупштине АП Војводине Снежана Седлар и Александра Ђанковић.


Опширније

Председник ПКС Марко Чадеж разговарао са покрајинским посланицима о коморском систему и расту привреде

Нови Сад , 17. март 2017.

У Скупштини АП Војводине данас је одржано пето по реду саветовање за покрајинске посланике на тему „Јединствени коморски систем у функцији раста српске привреде“ о којој је са посланицима разговарао председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.


Опширније

Председник Пастор разговарао са амбасадором Аустрије Јоханесом Ајгнером

Нови Сад , 17. март 2017.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор примио је данас амбасадора Аустрије у Републици Србији Јоханеса Ајгнера.

У фокусу разговора били су партнерски и пријатељски односи Србије и Аустрије, као и блиска сарадња АП Војводине и појединих аустријских регија, а заједнички је изражено задовољство због обостране намере да се ти односи и у будућности додатно оснажују и обогаћују.


Опширније

У Скупштини АПВ одржан скуп о родној равноправности и правима жена

Нови Сад , 08. март 2017.

Поводом 8. марта, Међународног дана жена, данас је у организацији Женске парламентарне мреже (ЖПМ) у Скупштини АП Војводине одржана Конференција „Узајамна подршка и заједничка акција“.


Опширније

Pages


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs