Потпредседник Злох на привредном скупу ''Словачка - улазна капија за српске привреднике у Европу''

Нови Сад , 30. септембар 2011.
-A A +AПотпредседник Злох на привредном скупу ''Словачка - улазна капија за српске привреднике у Европу'' .

Нови Сад , 30. септембар 2011. .

 Нови Сад, 30. септембар 2011. - Потпредседник Скупштине АП Војводине Мартин Злох учествовао је на специјализованом "буссинес wорксхопу" под називом „Словачка - улазна капија за српске привреднике у Европу", који је у организацији Словачко - српске трговинске коморе у оквиру пројекта „Локалне самоуправе у Србији - средина за сарадњу и привређивање" данас одржан у Новом Саду.  Овај пројекат траје две године и реализује се у сарадњи са генералним партнером Привредном комором Војводине и Словачком агенцијом за међународну развојну сарадњу - САМРС. Wорксхоп у Новом Саду имао је за циљ да заинтересованим привредним субјектима пружи информације о правним оквирима и облицима привредне сарадње између Србије и Словачке и могућностима и условима оснивања предузећа у Словачкој републици у циљу лакшег укључивања српских фирми на европска тржишта.
 Скуп је свечано отворио др. Мирослав Кралик, председник Словачко-српске трговинске коморе, а присутнима су се обратили и Мартин Злох, потпредседник Скупштине АП Војводине, Бранислав Пејчић саветник у Министарству економије и регионалног развоја Републике Србије, Ратко Филиповић председник Привредне Коморе Војводине, др. Томаш Бритвик из адвокатске канцеларије Кралик анд Партнерс, Владимир Суров&yацуте; ПхД. са Катедре рачуноводства Факултета економије и информатике у Братислави и Гордана Ивић представница фирме Ажурно д.о.о. Скупу је присуствовао и Јан Штарк, привредни аташе Амбасаде Словачке Републике у Београду.
 Поздрављајући скуп, потпредседник Скупштине АП Војводине Мартин Злох је указао на потребу одржавања оваквих догађаја како би се поспешила привредна сарадња две земље и напоменуо да Словачко-српска трговинска комора успешно функционише већ неколико година уназад. Злох је рекао и да је пројекат у оквиру кога је реализован данашњи wорксхоп такође веома успешан и да снажно подржава и активно учествује у свим активностима коморе и другим облицима сарадње. Један од основних циљева пројекта и оваквих специјализованих привредних скупова јесте да повеже како словачке привредне субјекте у Србији тако и српске привреднике у Словачкој и помогне им у пласману роба, услуга и пословних идеја на словачко тржиште и тржиште Европске уније, рекао је у свом обраћању присутнима потпредседник Скупштине АП Војводине Мартин Злох.
 Након официјалног дела, учесници скупа су разменили искуства и мишљења, где су се предузетници из Србије лично информисали о могућностима проширења својих пословних активности у Словачкој републици у сарадњи са словачким партнерима. 
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs