Потпредседница Седларевић на заседању Бироа АЕР-а у Бриселу

Нови Сад , 30. септембар 2011.
-A A +AПотпредседница Седларевић на заседању Бироа АЕР-а у Бриселу.

Нови Сад , 30. септембар 2011. .

Нови Сад/Брисел, 30. септембар 2011.- Потпредседница Скупштине АП Војводине мр Маја Седларевић учествује на јесењем заседању Бироа и Сталног комитета за институционална питања Скупштине европских регија, које се одржава у Бриселу 29. и 30. септембра.Први дан заседања отпочео је поздравним говором председнице Скупштине европских регија Мишел Шабан, док је избор за место генералног секретара био је прва тачка дневног реда. Известилац радне групе за избор генералног секретара који је именован на прошлом састанку Бироа, прво је упознао чланове Бироа о пристиглим кандидатурама, а потом изнео предлог чланова Пресидијума који су на састанку одржаном истог дана једногласно предложили Паскала Гергијана за новог генералног секретара АЕР-а. Предлог највишег тела подржала је и већина чланова Бироа, који ће своју одлуку на генералној скупштини у новембру месецу саопштити осталим члановима.
Извештаје о досадашњем раду и програм активности за наредни период поднели су председници сва три комитета Скупштине европских регија, да би затим били упознати са предлогом буџета за 2012. годину, те акционим планом за чланство у оквиру ког су представљене досадашње активности регија чланица у погледу промовисања рада саме организације и проширења чланства.
Други дан заседања отпочео је поздравном речи др Николе Шелинг, шефице Канцеларије покрајине Баден Виртенмберг при ЕУ, у чијим се просторијама одржава састанак Бироа. Главни говорник другог дана заседања био је комесар за регионалну политику ЕУ Јоханес Хан који је говорио на тему унапређења европске кохезионе политике и уделу регија у вишегодишњем финансијском оквиру ЕУ са акцентом на изазове, приоритете и финансијске принципе.
Наредно окупљање чланова Бироа планирано је у новембру када ће се учесницима на Генералној скупштини у Португалу у својству почасног госта обратити и председник Европске комисије Хозе Мануел Барозо.
Потпредседница Скупштине АП Војводине мр Маја Седларевић чланица је Бироа АЕР-а од прошле године, а Скупштина АП Војводине је члан АЕР-а од 2002. године. АЕР броји 270 чланица (региона) из 34 европске земље.
Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs