Одржана заједничка седница Одбора за представке и предлоге Народне Скупштине Србије и Скупштине АПВ

Нови Сад , 29. септембар 2011.
-A A +AОдржана заједничка седница Одбора за представке и предлоге Народне Скупштине Србије и Скупштине АПВ.

Нови Сад , 29. септембар 2011. .

 Нови Сад, 29. септембар - Одбори за представке и предлоге Народне Скупштине Републике Србије и Скупштине АП Војводине одржали су данас у покрајинском парламенту заједничку седницу на којој су разматрали представке које се односе на приватизацију земљорадничких задруга у АП Војводини, као и Информацију о обрађеним представкама у периоду од јуна до октобра ове године. Члановима Одбора се на почетку седнице обратио председник Скупштине АП Војводине Шандор Егереши, који је гостима из републичког парламента пожелео добродошлицу, а члановима оба одбора успешан рад.   Егереши је нагласио да је ова заједничка седница пример добре сарадње између Народне Скупштине Републике Србије и Скупштине АП Војводине и изразио наду да ће таква сарадња допринети још бољем раду скупштинских одбора. Седници су присуствовали и Анико Мушкиња Хајнрих, Покрајинска омбудсманка и Маја чурђев, директорка Регионалне канцеларије Агенције за приватизацију у Новом Саду. Током разматрања представки које се односе на приватизацију земљорадничких задруга у Војводини истакнути су бројни проблеми са којима се суочавају мали акционари. Саша Дујовић, председник Одбора за представке и предлоге Народне Скупштине је рекао да је тај Одбор због великог броја примедби на поступак приватизације од стране грађана и Удружења малих акционара, од Агенције за приватизацију и других надлежних државних институција затражио да се у десет војвођанских земљорадничких задруга преиспита поступак приватизације и да се утврде све чињенице како би се у случају евентуалних неправилности против одговорних предузеле одговарајуће мере. Он је додао да Одбор из свих делова Србије добија све више таквих притужби и да ће без обзира на разне притиске, то радно тело републичког парламента бити истрајно у намери да се сви случајеви истраже и реше. Милан Ђукић, председник Одбора за представке и предлоге Скупштине АП Војводине је указао и на проблем самог спровођења поступка приватизације, рекавши да се у такозваној „брзој приватизацији" није водило довољно рачуна о заштити државних ресурса и додао да сличне проблеме очекује и када буде дошло до поделе јавне имовине на основу недавно усвојеног Закона о јавној својини. На крају заједничке седнице, Одбори су донели следеће закључке:

 1. Полазећи од делокруга наших одбора и значаја питања, односно проблема који се односе на случајеве приватизације неких земљорадничких задруга са територије АП Војводине, како непосредно за подносиоце представки тако и шире друштвене заједнице, наши Одбори су уочили потребу за одржавањем данашњег заседања.
 2. Ова наша данашња активност речито говори да настојања ка успешном решавању проблема грађана, који се обраћају представничким телима могу да буду адекватно сагледана и у одговарајућој сарадњи свих нивоа власти, у овом случају нивоа власти Републике и нивоа власти Аутономне Покрајине.
 3. Сарадња представничких тела свих нивоа власти, која је непосредно окренута интересима и проблемима грађана као и њиховом решавању, у крајњој линији доприноси не само решавању њихових конкретних проблема већ и приближавању носилаца власти грађанима, као и функционализацији укупног државног система и обезбеђењу примене највиших демократских стандарда у раду државних органа, као основних носилаца власти.
Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs