Милорад Ђурић на прослави јубилеја Новосадске телевизије

Нови Сад , 19. септембар 2011.
-A A +AМилорад Ђурић на прослави јубилеја Новосадске телевизије.

Нови Сад , 19. септембар 2011. .

Нови Сад, 19. септембар 2011. године - Покрајински секретар за културу и јавно информисање, Милорад Ђурић присуствовао је данас прослави организованој поводом једанаест година постојања и рада Новосадске телевизије. На свечаности организованој у Културном центру Новог Сада најављена је и нова програмске шема овог медијског сервиса. Честитајући јубилеј, покрајински секретар Милорад Ђурић рекао је да је сигурно да су данас медијски сервиси локалних самоуправа, односно телевизије локалних самоуправа, незаменљиви део медијског система.
- Иако их у овом тренутку закон можда не препознаје у смислу у коме данас говоримо, мислим да је пракса демантовала нормативне оквире који су својевремено постављени, и показала да грађани имају потребу да благовремено сазнају информације сервисног карактера, које су им значајне за свакодневни живот - рекао је Милорад Ђурић. Он је додао да јавни сервиси на републичком и покрајинском нивоу баве другим темама, а комерцијалне телевизије често немају интерес да се баве информацијама сервисног карактера, чиме се ствара простор који могу да испуне локални сервиси.
- У том смислу мислим да би медијска стратегија, а потом и закон требало да предвиде и омогуће постојање јавних сервиса на локалном нивоу. Новосадска телевизија је јадан од примера како се то решава, и надам се да ће у будућности нормативни и правни оквири пратити оно што се дешава у реалности - рекао је Ђурић.
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs