Милорад Ђурић обишао завршне радове на реконструкцији Српског народног позоришта

Нови Сад , 15. септембар 2011.
-A A +AМилорад Ђурић обишао завршне радове на реконструкцији Српског народног позоришта.

Нови Сад , 15. септембар 2011. .

Нови Сад, 15. септембар 2011. године - Најстарији домаћи театар, новосадско Српско народно позориште нову позоришну сезону започеће у реконструисаној згради. Радови у вредности од 407 милиона динара, које финансира покрајински Фонд за капитална улагања приведени су крају, а прва представа СНП-а, опера "Милева Ајнштајн" биће изведена у новом амбијенту 21. октобра.Ресорни покрајински секретар, Милорад Ђурић, у пратњи управника СНП-а, Александра Милосављевића обишао је данас завршне радове и изјавио је СНП тренутно највеће градилиште када је реч о институцијама културе.

- До сада је завршено више од 80 одсто планираних радова прве и друге фазе, који укључују замену инсталација, радове на водоводу и канализацији, завршене су сцене, гардероба и све прострорије које служе за припреме уметника. У току је замена и монтежа седишта, монтажа спуштених плафона  и завршни радови у фоајеима, и до прве представе у новој сезони сви планирани радови биће финиширани - рекао је покрајински секретар за културу и јавно информисање, Милорад Ђурић. Он је додао да ће у години јубилеја, када обележава 150 година постојања и рада, СНП добити услове за рад какве заиста заслужује, а са друге стране новосадска публика ће добити позориште какво заслужује.

Управник СНП-а, Александар Милосављевић изразио је посебно задовољство што су после 30 година небриге реконстурисане сцене, које коначно задовољавају елементарне критетијуме за извођење позоришних представа. Милосављевић је додао да ће без сумње и преостали радови бити завршени у планираном року. Он је најавио да ће већ 22. септембра на новој сцени СНП-а бити изведена предства "Крици и шапутања", а реч је о гостовању БИТЕФ-а.
Такође, Милосављевић је додао да ће СНП од 19. до 23 октобра бити домаћин Генералној скупштини Европске театарске конвенције, која ће окупити представнике 42 позоришта из готово свих европских земаља. 
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs