Најављена 33. међународна бициклистичка трка ''Кроз Војводину''

Нови Сад , 29. август 2011.
-A A +AНајављена 33. међународна бициклистичка трка ''Кроз Војводину'' .

Нови Сад , 29. август 2011. .

Нови Сад, 29. август - На конференцији за новинаре, у прес сали Владе Војводине, најављена је 33. међународна бициклистичка трка „Кроз Војводину" која креће 2. септембра, из Новог Сада, у 13 сати, испред зграде Владе Војводине.
- Влада Војводине традиционално подржава ову значајну међународну спортску манифестацију, а овогодишња 33. по реду има посебан бодовни значај за постизање норме за Олимпијске игре у Лондону, истакао је, испред покровитеља трке, Чикош Јанош, помоћник покрајинског секретара за спорт и омладину .

Председник Бициклистичког савеза Војводине, Небојша Суботић подсетио је да је организатор свих досадашњих трка управо ова покрајинска спортска асоцијација и додао да им је велика помоћ у томе управо покровитељство Владе Војводине и општине Пећинци, која је ове године град-домаћин трке. Он је навео да је ова манифестација пример како су спорт, односно бициклизам, повезани са туристичким и економским развојем Војводине, у оним сегментима где се промовише туристички потенцијал, попут резервата природе Обедска бара, али и градови и места кроз које се трка одвија.

Истакнуто је да је ово једна од најстаријих спортских манифестација, али и најстарија бициклистичка трка у Војводини. Ове године изузетно је важна због бодовања за Олимпијске игре у Лондону, као и освајање бодова у Светском бициклистичком купу. Нашој земљи недостају бодови како би се нашла на 16 месту у систему бодовања (сада смо на 17 месту), па се пуно очекује од учешћа у трци на домећем терену. Најављени су учесници из укупно 11 земаља, а у клупским екипама из Турске, Грчке и Италије учествују бициклисти са Новог Зеланда и Аустралије.
Траса бициклистичког каравана првог дана се креће од Беочина, Свилоша, Лежемира, Сремске Митровице, Великих Радинаца, Руме, Пећинаца, где се прави круг кроз Доњи Срем, Шимановце, Ашању, поред Обедске баре, а завршава се у Пећинцима. Дужина етапе је 158 км.

Другог дана, 3. септембра, полази се из Новог Сада, испред РК „Меркур" на Руменачком путу, и вози се према Бачкој Паланци, Оџацима, Бачком Петровцу, Српском Милетићу, Апатину, Сомбору до Суботице, трасом у дужини од 168 км. Заједно са БК „Спартак" из Суботице биће организована улична трка за млађе категорије, за Велика награду Суботице, која ће стартовати у центру, у 13 сати.
Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs