Одржан спортски дан са новинарима на Летенци

Нови Сад , 31. мај 2011.
-A A +AОдржан спортски дан са новинарима на Летенци.

Нови Сад , 31. мај 2011. .

Нови Сад, 31. мај 2011.- Покрајински секретаријат за спорт и омладину данас је заједно са Покрајинским заводом за спорт реализовао пројекат "Спортски дан са новинарима" на Летенци. У  спротском одмеравању снага поред представника органа управе, учествовали су и представници ЈП "Национални парк Фрушка гора", као и спортски новинари. Ресорни секретар за спорт и омладину Модест Дулић овом приликом поздравио је учеснике- такмичаре, где је уз неколико реченица апострофирао активности секретаријата за спорт и омладину у протеклих годину дана.
  • - С обзиром на то да је ово други пут за редом, да се ова манифестација посвећена представницима медија, одржава на Летенци, имам потребу да сумирам рад и резултате рада у протеклом периоду- истакао је Дулић. - Са тим у вези, највише пажње посветили смо сарадњи са гранским савезима Спортског савеза Војводине, којих има 50, а за њих је издвојено 48 милиона динара,како за куповину опреме, едукацију секретара савеза, тако и за такмичења. Када је реч о едукацији, потребно је нагласити да се ту посебна пажња усмерила ка информатичком описмењавању, као и о едукацији секретара, који су прошли семинаре везане за писање пројеката и апликације у фондовима Европске уније. Током претходних година остварена је добра сарадња са Олимпијским комитетом Србије, са циљем да Војводина "препозна" олимпијске таленте и самим тим их подржи у њиховим амбицијама - рекао је Модест Дулић.
Покрајински секретаријат за спорт и омладину посебну пажњу посветио је и пројекту "100 тренера", који ће се стручно оспособљавати и припремати за рад са децом. Један од задатака секретаријата је и спортско инфраструктурно опремање, где је у покрајинском буџету издвојено мало средстава, али у сарадњи са локалном самоуправом, током прошле године обновљено је преко 100 школских сала, а до краја ове године у плану је да се уложи још 80 милиона динара у оне објекте, који су приоритетни. По речима секретара Дулића пажња је поклоњена и старијим рекреативцима, кроз подршку организацији радничких спортских игара, а реализован је и пројекат "Буди фит" намењен углавном женама. Секретаријат је за разне спортске манифестације, почевши од рвања, гиманстике, атлетике, ватерпола и одбојке усмерио 18 милиона динара. Са великим задовољством не смемо заобићи ни усвајање Акционог плана за младе 2011- 2014. године, у чијој изради су поред омладинских спортских организација учествовали и представници невладиног сектора, и самим тим његова израда је професионална и усмерена у афирмацију и унапређење спорта у Војводини. О прошлогодишњим активностима Покрајинског завода за спорт говорио је директор Ненад Сударов, који је активности завода представио кроз четири велика пројекта која су у току. Први је везан за откривање талената и олимпијске наде Војводине, следећа два пројекта "100 тренера" и "Буди здрав" односе се на побољшнаје стручног рада у спортским клубовима, и повећање броја људи, који се баве рекреативним спортом. Последњи и најважнији односи се на физичку развјеност и способност деце основношколског узраста у односу на истраживања рађена 1995. године. На основу ових истраживања утврђено је да су данашње генерације четири до пет цм више и исто толико теже, имају за шест одсто већу телесну масу и самим тим данас деца постижу испод просечне спортске резултате.        
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs