Егереши и Мушкиња Хајнрих о прошлогодишњем раду покрајинског омбудсмана

Нови Сад , 31. март 2011.
-A A +AЕгереши и Мушкиња Хајнрих о прошлогодишњем раду покрајинског омбудсмана.

Нови Сад , 31. март 2011. .

Нови Сад, 31. март - Покрајинска омбудсманка Анико Мушкиња Хајнрих уручила је данас Извештај Покрајинског омбудсмана за 2010. годину председнику Скупштине АПВ Шандору Егерешију.Истичући значај постојања и рада институције Покрајинског омбудсмана и наглашавајући да је она једна од најевропскијих институција која савесно и одговорно обавља свој посао, председник Егереши је изразио задовољство чињеницом да је Скупштина АП Војводине била прва која је препознала значај ове институције и донела одлуку о њеном оснивању. „Изузетно сам задовољан сарадњом институције Покрајинског омбудсмана и Скупштине АП Војводине. Наша сарадња је природна и логична с обзиром на чињеницу да су нам приоритети у раду заштита и унапређење људских и мањинских права, са посебним акцентом на степен остварености права мањинских заједница које у Војводини живе," истакао је председник Егереши.
Говорећи о годишњем извештају о раду, покрајинска омбудсманка Анико Мушкиња Хајнрих је истакла да су грађана/ки током 2010. године најмање замерки имали у вези са радом покрајинских органа, те да су евентуално уочене неправилности у раду органа управе најчешће отклоњење још у току поступка Покрајинског омбудсмана. Покрајинска омбудсманка је председника Егерешија информисала и о текућим активностима и плановима ове институције, а као једну од планираних активности навела је и рад на унапређењу службене употребе језика и писма националних мањина у судским поступцима у АП Војводини покретањем иницијативе за обуку судија за вођење поступака на мањинским језицима.
Покрајински омбудсман је на основу оснивачког акта дужан да Скупштини АПВ до краја марта текуће године поднесе извештај о раду институције у претходној години.  Егереши и Мушкиња Хајнрих договорили су се и да Извештај Покрајинског омбудсмана за 2010. годину буде уврштен у дневни ред седнице Скупштине АП Војводине у што скоријем року.
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs