О положају жена у спорту у АП Војводини

Нови Сад , 25. фебруар 2011.
-A A +AО положају жена у спорту у АП Војводини.

Нови Сад , 25. фебруар 2011. .

Нови Сад, 25. фебруар - У организацији Центра за подршку женама из Кикинде и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, данас је у Скупштини Војводине одржана презентација резултата истраживања: "Положај жена у спорту у АП Војводини". На ту тему данас су говориле заменица покрајинског секретара за спрот, Александра Ристић, директорка центра за подршку женама у Кинкнди, Марија Срдић, председница комисије за равноправност полова Скупштине града Новог Сада, Весна Миљуш, као и представница градског  већа  града Новог Сада у  спорту и омладини, Сандра Кончар- Ничић. Резултате истраживања представиле су проф. др Вишња чорђић и мр Маријана Бркљач. Најновија истраживања су овога пута урађена на територији града Новог Сада, која су сада објединила и претходно започета од 2009. године, рекла је Сандра Кончар- Ничић и додала да ће се на основу ових података сумирати положај жена у свим гранама спорта и тиме ће се створити  јасна слика  у ком правцу треба кренути.
Александра Ристић је истакла значај афирмације жена у спорту, па самим тим и активности Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, који сваке године расписује конкурс у циљу јачег и бројнијег учешћа жена у спорту уопште. Ако се погледају подаци Олимпијског комитета из 2000. године и данас, може се уочити разлика само у укључивању већег броја жена, али оно што и даље остаје је ситуација у којој су мушкраци у доминантнијем положају тамо где се у спорту одлучује о утицају, моћи и новцу.
Покрајински буџет за афирмацију женског спорта је и даље на нивоу од два до три милиона динара и то је скормно, објансила је Ристићева, али зато не треба губити наду, јер већ следеће године се надамо да ће он бити већи и да ћемо са овим истраживањем знати и где да га усмеримо, рекла је на крају Ристићева.
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs