Председник Егереши разговарао са руководством Националног савета буњевачке националне мањине

Нови Сад , 27. јануар 2011.
-A A +AПредседник Егереши разговарао са руководством Националног савета буњевачке националне мањине.

Нови Сад , 27. јануар 2011. .

Нови Сад, 27. јануар - Председник Скупштине АП Војводине Шандор Егереши разговарао је данас са председником Националног савета буњевачке националне мањине Блашком Габрићем и члановима овог Савета Мирком Бајићем и Николом Бабићем о важности очувања националног идентитета и остваривању једнаких права и обавеза за све националне заједнице у Војводини.
Представници Националног савета буњевачке националне мањине, који је конституисан 25. јуна 2010. године, упознали су председника Егерешија са активностима које су до сада спроведене и будућим плановима, као и са одређеним проблемима са којима се суочавају. Они су посебно указали на важност што скоријег формирања Завода за културу Буњеваца, као и на побољшање услова у погледу ажурнијег и квалитетнијег информисања ове националне заједнице.
Председник Егереши је нагласио да у Војводини нема и не сме да буде националних заједница првог и другог реда, већ да сви морају да имају подједнаке услове за остваривање својих права, у складу са Уставом Републике Србије, Статутом АП Војводине, Законом о националним саветима националних мањина и другом законском регулативом која прати ову област. "Скупштина АП Војводине и целокупна покрајинска администрација је као један од својих најважнијих стратешких циљева определила очување и унапређење мултикултуралног, мултинационалног и вишејезичног миљеа наше покрајине. То је наше највеће богатство и наше активности су апсолутно усмерене ка том циљу. Данашње конституисање Савета националних заједница Скупштине АП Војводине је још један велики корак у том правцу и уверен сам да ће ово тело значајно допринети даљем поштовању, унапређењу и очувању темељних људских, грађанских и права националних заједница у Војводини", нагласио је председник Егереши.
КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА
СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs