Најлепше божићне песме света на поклон војвођанским предшколцима

Нови Сад , 29. децембар 2010.
-A A +AНајлепше божићне песме света на поклон војвођанским предшколцима.

Нови Сад , 29. децембар 2010. .

Нови Сад, 29.децембар - Покрајински секретар за образовање др Золтан Јегеш уручио је данас у вртићу Гуливер на Новом Насељу, новогодишњи-божићни поклон - аудио ЦД најлепших божићних песама света педагошким јединицама предшколске установе „Радосно детињство".
Овај поклон ЦД добиће све предшколске установе у АП Војводини, а у обраћању свим запосленима, васпитачима и малим предшколцима, у друштву свог домаћина директора ПУ „Радосно детињство" Борислава Самарџића, у свечаној атмосфери једног од највећих вртића у окружењу, др Јегеш је истакао:
„На овај начин желели смо да покренемо промене у погледу односа према музици и музичкој уметности, односно да најмлађима понудимо пажљиво одабран музички садржај, имајући у виду значај и благодети свестраног утицаја музичке уметности на човека. Ми у Војводини имамо 4,6 одсто популације у музичким школама, док је у свету тај проценат од 20 до 30 одсто. Музичко образовање је за сада на ниском нивоу, што се даље одсликава на свакодневицу нашег живота - квалитет и врсту музике коју слушамо. Захваљујући спонзорима Покрајински секретаријат за образовање је приредио овај ЦД, који је наменио предшколском узрасту, јер се на формирање односа према уметности, музици и целом свету утиче од најмлађег узраста", поручио је ресорни секретар за образовање изразивши уверење да овакав приступ може допринети повећању процента музички образованих у нашој средини.
Поклон ЦД са најлепшим божићним песмама света опремљен је живописним каталогом, који садржи текстове о научним достигнућима на пољу истраживања утицаја музике на развој детета.Циљ ресорног секретаријата био је да у оквиру овог пројекта подстицајно делује у сарадњи са одговорним карикама друштва за образовање и васпитање деце, и осим на остале едукативне садржаје, утиче и на музичку едукацију и пажљиви одабир музике који ће се наћи пред најмлађима.
Свечаној атмосфери допринео је и хор вртића Гуливер, чији су чланови своје госте дочекали химном свог вртића, док су најлепше божићне песме за ову прилику отпевали оперски солисти Зорица Белић ,сопран из Новог Сада и Атила Мокуш, баритон из Граца. Најлепше божићне песме можете преузети овде.
Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs