Председник Пајтић отворио 81. погон нових технологија

Нови Сад , 28. децембар 2010.
-A A +AПредседник Пајтић отворио 81. погон нових технологија.

Нови Сад , 28. децембар 2010. .

Бечеј/Нови Сад, 28. децембар  - Председник Владе Војводине др Бојан Пајтић отворио је данас у компанији  "Кнотт Аутофлеx Yуг", у Бечеју, нови фабрички погон за производњу делова за аутоприколице. Инвестициона вредност новог погона је 44 милиона динара, а Влада Војводине је преко Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој за његову реализацију издвојила 17,85 милиона динара.Након пуштања у рад линије за производњу шасија за аутоприколице и робота за заваривање, председник Покрајинске владе др Бојан Пајтић је казао:-Данас смо отворили 81. погон из  Програма изградње погона нових технологија и нових материјала, који реализује Влада Војводине. Преко овог Програма, за три године запослено је 20.155 људи на територији Покрајине. Погон у Бечеју значајан је, јер запошљава 24 радника директно у производњи и 50 радника кроз различите облике коперације. Поред тога, значајан је и због тога што је целокупна производња намењена извозу у Европску унију. То говори, нагласио је Пајтић, о квалитету ових производа и о томе колико је корисно да Покрајина и приватни предузетници заједно раде.Нови погон за производњу шасија за аутоприколице смештен је у објекту површине 1400 квадратних метара и снабдевен је аутоматизованом опремом за обраду метала из Немачке.  Планирани обим производње је 16.000 шасија годишње. Највећи део производње - 93 одсто - биће пласиран на тржиште ЕУ. Ово су подаци које је саопштио директор "Кнотт Аутофлеx Yуг-а" Драган Кнежев. Он се захвалио Влади Војводине и Покрајинском секретаријату за науку и технолошки развој што је овај пројекат препознала као развојни.  - Ова фирма, основана пре шест година, сваке године бележи раст. Нови погон ће омогућити догодине раст од 20 процената и приход од 4,5 милиона евра.Покрајински секретар за науку и технолошки развој проф. др Драгослав Петровић је рекао да је нови погон "Кнотт Аутофлеx Yуг-а" једанаести погон који се изградио у електро-машинској индустрији, која је традиционално постојала у Војводини. - Поред прехрамбене и прерађивачке индустрије, у Програму изградње погона високих технологија, водимо рачуна и за традиционалне капацитете које смо раније имали у Војводини. на овај начин, ми смо повратили 1600 радних места у индустрији која се бави обрадом метала и погонима електро-машинске индустрије.Професор Петровић је најавио наставак програма и у 2011. години и позвао компаније да се пријаве на јавни позив који ће бити објављен већ у јануару. Планирана су средства у износу од око 500 хиљада евра за 20 - 22 нова погона, чиме би било обезбеђено нових 2.000  радних места.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs