Пројекција филма ''Шишање'' у Скупштини АП Војводине

Нови Сад , 20. децембар 2010.
-A A +AПројекција филма ''Шишање'' у Скупштини АП Војводине.

Нови Сад , 20. децембар 2010. .

 Нови Сад, 20. децембар - Потпредседница Скупштине АП Војводине Маја Седларевић и извршна продуценткиња филма «Шишање» Наташа Врањеш одржале су данас конференцију за новинаре на којој је најављено приказивање овог филма у покрајинском парламенту, а које је намењено посланицима Скупштине АП Војводине и члановима Владе АП Војводине.  Потпредседница Седларевић је истакла да је од велике важности да посланицима и члановима Владе буде приказан овај филм, с обзирм да се филм бави актуелном темом насиља хулиганских група и да је у њему сагледан и политички аспект ове појаве.
 «Скупштина АПВ одувек је била активна у борби против сваког облика насиља, а подсетићу вас да се данас навршава тачно пет година од када је покрајински парламент усвојио Информацију Министарства унутрашњих послова о постојању екстремистичких, неонацистичких и неофаштистичких организација и затражио од Владе Републике Србије и других надлежних институција забрану ових организација», рекла је потпредседница Седларевић.
 Према њеној оцени, да је захтев Скупштине АП Војводине тада био услишен, сада не бисмо били у ситуацији да разговарамо о немилим догађајима који су се десили у претходних пет година. Она је апеловала и на представнике Уставног суда Србије да одгледају филм, с обзиром на чињеницу да се овај суд прогласио ненадлежним по питању хулиганских и екстремистичких група.
 Извршна продуценткиња филма Наташа Врањеш најавила је да ће упутити позив председнику Владе Републике Србије Мирку Цветковићу да се организује пројекција филма за чланове Владе Републике Србије, као и апел да Влада донесе сет мера којима ће се борити са проблемом хулигана и екстремистичких организација.
 Она је оценила да слаб одазив републичких посланика на пројекцију филма Шишање није добра порука и да би се могла протумачити као незаинтересованост за решавање проблема хулигана, као што није добра порука ни начин на који се Уставни суд одредио према овом проблему, а исто тако и чињеница да је новинарка Бранкица Станковић већ годину дана под полицијском пратњом због угрожене безбедности.
 Пројекција филма «Шишање» за посланике Скупштине АП Војводине и чланове Владе АП Војводине биће одржана сутра, са почетком у 20.00 часова, у великој сали Скупштине АП Војводине.  
Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs