Подршка УО Фонда ''Европски послови'' отварању представништва Војводине у Бриселу

Нови Сад , 03. децембар 2010.
-A A +AПодршка УО Фонда ''Европски послови'' отварању представништва Војводине у Бриселу.

Нови Сад , 03. децембар 2010. .

Нови Сад, 3. децембар - Чланови Управног одбора Фонда „Европски послови" пружили су на данашњој седници пуну подршку отварању представништва АП Војводине у Бриселу, које ће радити у оквиру Фонда „Европски послови", и изразили дубоку увереност да ће ово представништво пословати успешно и ефикасно. У складу са Статутом АП Војводине, Влада АП Војводине је током прошле недеље упутила захтев за добијање сагласности за отварање овог представништа, а чланови УО Фонда „Европски послови" изразили су очекивање да ће Влада Републике Србије у најбржем могућем року дати позитиван одговор, а на основу свог стратешког опредељења за убрзавање процеса европских интеграција Републике Србије.
Председник Скупштине АП Војводине Шандор Егереши, који је и председник УО Фонда „Европски послови", изразио је задовољство што је након вишегодишњих залагања, али и непотребних опструкција, коначно постигнута сагласност о значају и потреби отварања представништва Војводине у Бриселу, те да је уверен да ће Фонд „Европски послови" одговорно и стручно водити ову канцеларију.
„Отварање представништва у Бриселу је за нас велики изазов и велика одговорност. Истовремено, то је наша шанса да на најбољи начин представимо економске и културне потенцијале Војводине, у оквиру европских процеса Републике Србије. Наше представништво, које ће бити смештено у згради Мисије Републике Србије, биће војвођанска кућа у Бриселу, отворена према Европи, баш као што су то и сами грађани Војводине", истакао је председник Егереши.
Директор Фонда „Европски послови" Предраг Новиков, који ће руководити и представништвом у Бриселу, упознао је чланове УО Фонда са предстојећим корацима и  процедурама које претходе почетку рада војвођанског представништва. Он је указао и на велике потенцијале који се овим кораком отварају у областима привлачења страних инвестиција, учествовања у различитим европским програмима и пројектима, образовања, привреде, промоције локалних самоуправа у АП Војводини.   КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА
СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs