Додељени сертификати учесницима радне праксе у Покрајинској управи

Нови Сад , 30. новембар 2010.
-A A +AДодељени сертификати учесницима радне праксе у Покрајинској управи.

Нови Сад , 30. новембар 2010. .

 Нови Сад, 29. новембар - У Скупштини АП Војводине данас су свечано додељени сертификати и захвалнице учесницима Универзитетског програма радне праксе у Скупштини и Влади АП Војводине, као и Покрајинским органима управе, током школске 2009./2010. године. Универзитетски програм радне праксе се већ седам година успешно реализује на основу Споразума о сарадњи између Скупштине и Владе Војводине и Универзитета у Новом Саду, уз подршку Мисије ОЕБС у Србији.      Програм  који је добио високе оцене свих партнера у његовој реализацији, има за циљ да студентима и младим дипломцима пружи могућност да се непосредно упознају са радом органа управе, као и да стекну прва радна искуства у областима њиховог будућег професионалног и стручног ангажовања. О значају и резултатима Универзитетске радне праксе у покрајинској управи, говорили су потпредседник Скупштине АП Војводине Синиша Лазић, ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Мирослав Весковић и шеф Одељења за демократизацију Мисије ОЕБС у Србији, Дијана Фалони, док је студенткиња Бојана Филиповић одржала презентацију истраживања запослености и даљег усавршавања бивших учесника Универзитетског програма радне праксе.
Честитајући учесницима радне праксе на добрим резултатима, потпредседник Скупштине АП Војводине Синиша Лазић је рекао да је седмогодишње искуство праксе у покрајинским органима показало да су "млади спремни да износенове идеје и да иду у корак са изазовима савременог друштва и својим радом дају допринос остварењу идеје европеизације".Ректор проф. др Мирослав Весковић је казао да програм Универзитетске радне праксе представља јединствену приликуза стицање радног искуства и практичног знања и изразио задовољство што је тим програмом до сада било обухваћено више од 170 студената. "  Студенти сада стичу дипломе на основу примене болоњских принципа и зато је битно да иму покрајинским органима и другим институцијама омогућимо праксу да би показалии доказали да су стекли неопходна знања и да су стручни за обављање свих послова" истакао је ректор новосадског Универзитета. 
 Овогодишњи програм успешно је завршило 58 учесника, студената Правног, Економског, Пољопривредног, Филозофског и Природно - математичког факултета, Факултета техничких наука, Факултета спорта и физичког васпитања и студената Европских студија у Центру за европске студије и истраживања Универзитета. Поред Скупштине и Владе Војводине, у програм радне праксе је било укључено и осамнаест покрајинских органа управе, Фондова, Дирекција и Завода, чији је оснивач АП Војводина и чији су запослени данас такође добили сертификате и захвалнице за успешну реализацију Универзитетског програма радне праксе.   
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs