Председник Пајтић сусрео се са министром просвете Жарком Обрадовићем

Нови Сад , 29. новембар 2010.
-A A +AПредседник Пајтић сусрео се са министром просвете Жарком Обрадовићем .

Нови Сад , 29. новембар 2010. .

Нови Сад, 29. новембра - Председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић је након данашњег састанка  са републичким министром за просвету Жарком Обрадовићем истакао да иако то није у домену наше надлежности, наша покрајина ће финансирати школовање студената на мастер студијама за новембар и децембар месец ове године и нагласио:
- Заједно са  Републичким министарством просвете и Универзитетом у Новом Саду решаваћемо питање фиансирања студената у наредној години. Ради се о 1.409 студената, који су задовољили све услове из Болоњске декларације, и који су уписани као буџетски студенти. Ми смо свесни да се Министарство суочава са финансијским тешкоћама, а свесни смо и да ова обавеза није наша надлежност и одговорност. Међутим, не би било фер да студенти из свог џепа плате студирање, посебно они студенти који су већ примљени на буџет, односно који су испунили највише стандарде који су од њих били тражени- истакао је председник Пајтић.
Оваквим решењима се излази у сусрет захтевима Студентског парламента Универзитета у Новом Саду и студентских организација.

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs