Председник војвођанске Владе отворио ''Ловачку кућу'' у Турији

, 27. новембар 2010.
-A A +AПредседник војвођанске Владе отворио ''Ловачку кућу'' у Турији.

, 27. новембар 2010. .

НовиСад/Турија, 26. новембар - Председник Владе Војводине др Бојан Пајтић отвориоје вечерас у Турији, селу у Бачкој (општина Србобран) недалеко од Новог Сада,нови објекат високе класе намењен ловном туризму. Војвођанска кућа којастилски припада начину градње на крају XИX и почетку XX столећа, обновљенаје, у складу са захтевима савременог туризма и модерно технолошки опремљена, ада је истовремено задржан и изворни дух и што се екстеријера и ентеријера тиче.Овај модерни туристичкиобјекат намењен најпре ловцима, нудиће гостима смештај током читаве године,јер захваљујући положају Турије, лов ће бити могућ на неколико оближњихловишта. Ловачка кућа у Турији („Хаунтинг Лаунге Турија") представља заједничкипројекат приватног и јавног сектора, у чијем остваривању је учествовало ЈП„Војводинашуме".

 Уз многобројне званице и госте, узпредседника Пајтића, отварању је присуствовао и републички министар запољопривреду, водопривреду и шумарство др Саша Драгин.  - Овајизванредни објекат, који је и својеврсни времеплов јер успешно обнавља типичнуатмосферу из наше прошлости, оживљава дух са прелома XИX и XX века, није самоизузетан смештај и кућа намењена ловцима, већ представља право место за одмордуше сваког посетиоца, овде усред војвођанске равнице. То је и најбољи доказ отоме колике су заправо наше могућности у области ловног туризма а са другестране још једна потврда о томе колико може да буде успешна сарадња приватноги јавног сектора.
Надамо се да ће из оваквих туристичких места високе класе,наши гости бити они који ће ширити добре вести о квалитету услуге и лепотинаших ловишта, и бити најбољи промотери ловства и ловног туризма у Војводини.Тако ће радна места које ће овде бити отворена бити само део свега онога шторазвијени ловни туризам може донети - рекао је председник војвођанске ВладеБојан Пајтић.   

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs