Мирослав Васин потписао уговоре за помоћ у унапређивању положаја жена на селу и младих

Нови Сад , 26. новембар 2010.
-A A +AМирослав Васин потписао уговоре за помоћ у унапређивању положаја жена на селу и младих.

Нови Сад , 26. новембар 2010. .

Нови Сад, 26. новембра - У Влади Војводине, покрајински секретар за рад и запошљавање Мирослав Васин је данас потписао 20 уговора о додели бесповратних средстава за пројекте представника невладиног сектора, удружења жена са села и омладинских организација у нашој покрајини, намењених унапређивању њиховог рада и положаја.

Ресорни покрајински секретар Мирослав Васин истакао је да је намера била да се помогне реализација пројекта, који афирмишу стваралаштво жена на селу и младих у Војводини.Реч је о средствима која нису превелика, али су уложена у пројекте који имају значајне ефекте и додао:
"Ми смо ове године за ове конкурсе наменили 12.670.000 динара. Данашњим потписивањем уговора заокружујемо циклус у оквиру ових активности за 2010. годину.Број пристиглих пројекта, а то је 400 који су стигли на нашу адресу, нас охрабрује и упућује да и у наредној години морамо да се трудимо да ове активности наставимо и за њих обезбедимо више новца. Сматрамо да је реч о пројектима који показују изузетну креативност и сматрамо да је лако правити велика дела са великим новцем, али је тешко то чинити када је реч о скромним средствима у ситуацији у којој се објективно налазимо, а то је да ни у једној области нема довољно новца потребног за реализацију свих идеја до краја", истакао је покрајински секретар Васин.
Покрајински секретар за рад и запошљавање је у присуству корисника додељених средстава представио актуелни моменат и приоритете у раду Секретаријата на чијем је челу, истакавши да се у области рада, коју покрива, свакодневно суочавају са активностима на решавању различитих проблема који се појављују у раду предузећа и да се веома води рачуна да то буде на добробит и послодаваца и запослених. Како је још рекао, на плану запошљавања, постижу се такође солидни резултати истичући велики значај који се постиже запослењем сваког појединца. На плану активности у области равноправности полова, на коју се рефлектују две претходне, циљ Секретаријата је био подстицај у оснаживању жена са села и њихових активности, те бољих могућности њиховог самозапошљавања, где су постигнути џиновски кораци. У Војводини је тренутно преко 400 удружења, од којих преко 250 чине сеоска женска удружења. Реч је о удружењима која су потпуно преузела бригу за активности на очувању традиције, а на радост и корист свог окружења. Такође, својим ангажовањем жене са села значајно су утицале на број реализованих манифестација у својим срединама.Наредна 2011. година, Секретаријат ће овим удружењим наменио помоћ у виду компјутерске опреме и готових сувенирница. Такође, наредна годна биће посвећена запошљавању младих, подизању нивоа комуникације са месним заједницама, локалним самоуправама, а све у циљу равномерног регионалног развоја средина које су до сада биле занемарене, али и економског оснаживања на локалном нивоу.
Покрајински секретар Васин најавио је да се потписивање ових уговора наставља вечерас у Сремској Митровици, а да ће ова активност следеће недеље бити завршена потписивањем са корисницима средстава у Кикинди, Ковачици, Суботици Сомбору.
Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs