Председник Владе Војводине др Бојан Пајтић посетио ''Здраво органиц'' у Селенчи

Нови Сад , 28. октобар 2010.
-A A +AПредседник Владе Војводине др Бојан Пајтић посетио ''Здраво органиц'' у Селенчи.

Нови Сад , 28. октобар 2010. .

Селенча/Нови Сад, 28. октобар - Председник Владе Војводине, др Бојан Пајтић  и директорка Фонда за развој Војводине, Снежана Репац посетили су данас фабрику за прераду воћа и органски произведеног поврћа "Здраво органиц" у Сленчи, која је корисник кредитних линија Фонда за развој. Након обиласка  хладњаче, производних погона и линија, као и парцеле на којој је планиран засад јабука, председник војвођанске Владе др Бојан Пајтић рекао је да је преко Фонда за развој до сада пласирао 23 милијарде динара, кроз пет кредитних линија,  и тај новац је усмеран у развој привреде и пољопривреде у нашој покрајини.
- Један од добрих примера, како сарадњом Покрајине и предузимљивих људи може да се напарави одличан резултат, управо је "Здраво органиц". У ову компанију усмерили смо 650 хиљада евра преко Фонда за развој и око 1,2 милиона евра преко програма нових технологија. Данас је "Здраво органиц" успешно предузећа, које запошљава око 600 људи и ангажује неколико стотина породица као кооперанте, и од ове компаније практично живи цео овај крај - рекао је др Бојан Пајтић. Он је  нагласио да је један од приоритета покрајинске администрације равномерни регионални развој.
- До пре неколико година општина Бач, у којој се налази Селанча, сврставана је у ред најнеразвијенијох општина у Војводини. Данас, након великих улагања у развој инфраструктуре, у кредитне линије и развој привреде, те захваљући програмима новог запошљавања преко којих смо у протеклих годину дана у овој општини запослили 200 људи, општина Бач више није неразвијена - рекао је председник Владе Војводине др Бојан Пајтић.
Директорка Фонда за развој Војводине, Снежана Репац нагласила је да "Здраво органиц" веома успешно послује до 2004. године. Ова компанија добила је од Фонда кредит за набавку савремене опреме за прераду воћа и поврћа, делимично је финасирана изградња хладњаче, а добила је и дугорочни кредит за подизање засада јабука на површини од 50 хектара. Снежана Репац је додала да поред компаније "Здраво органиц", која веома успешно послује, средства Фонда за развој су усмерена за још 32 корисника из Селенче.
Власник "Здраво органиц"- а чуро Боцка захвалио се покрајинској администрацији што је препознала потенцијал ове компаније. Он је навео да  "Здраво органиц" данас спада у најсавременије компаније за прераду поврћа и воћа у региону са великим искораком на тржиште Европске уније, али и Америке и Јапана.

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs