Др Бојан Пајтић отворио топионицу ''Сирмиум Стеел'' у Сремској Митровици

Сремска Митровица , 20. октобар 2010.
-A A +AДр Бојан Пајтић отворио топионицу ''Сирмиум Стеел'' у Сремској Митровици.

Сремска Митровица , 20. октобар 2010. .

Сремска Митровица/Нови Сад, 20. октобар - Председник Владе Војводине др Бојан Пајтић пустио је данас у рад топионицу "Сирмиум Стеел", тренутно највећу гринфилд инвестицију у Сремској Митровици. У изградњу и покретање овог постројења италијански инвеститор "СТГ Гроуп", познати произвођач челика из отпадног гвожђа, уложио је 45 милиона евра. Топионица "Сирмиум Стеел" ће прерађивати гвожђе као секундарну сировину, док ће основни производни програм бити израда челичних греда које се користе у грађевинарству. У почетку ће у "Сирмиум Стеел"-у бити запослено  200 радника, али је у плану проширење производних капацитета и повећање броја запослених за више од сто.
Председник Владе Војводине др Бојан Пајтић нагласио је да се покретањем погона у фабрици "Сирмиум Стеел", наставља тренд смањења незапослености у Војводини. - У односу на прошли месец незапосленост у нашој покрајини је смањена за готово хиљаду, док у поређењу са септембром прошле године имамо шест хиљада мање незапослених, и то захваљући програмима запошљавање Владе Војводине, али и ономе што локалне самоуоправе чине у привлачењу страних инвестиција - рекао је др Бојан Пајтић.
- Пре шест година, када је изабран садашњи састав Покрајинске Владе, Срем је био један од најнеразвијенијих делова наше земље. Захваљући инвестицијама, попут погона који смо данас отворили, Срем је тренутно један од најпросперитетнијих делова у Србији - рекао је Пајтић и додао да је "Сирмиум Стеел" значајан за Срем, не само због тога што ће у овој фабрици у првој фази бити запослено 200, а у другој још 100 људи, већ и због тога што овакве фабрике омогућавају даљи развој грађевинске оперативе.
- Ова индустрија производи ону врсту челичних цеви које ће бити неопходне да се настави инвестициони циклус, какав се у Војводини не памти у протеклих 30 године, у области здравства, образовања, инфраструктуре - рекао је на крају председник Пајтић.
Директор "Сирмиум Стеел"-а Дарио Бодино изразио је задовољство што је ова инвестиција реализована у Србији, и нагласио да су имали значајану подршку локалне самоуправе и покрајинске администрације. Бодини је најавио  и нову инвестицију   планирану за наредну годину, а реч је о изградњи ваљаонице у оквиру комплекса "Сирмиум Стеел"-а у коју ће бити уложено око 30 милиона евра. Градоначелник Сремске Митровице, Бранислав Недимовић нагласио да је отварање "Сирмиум Стеел"-а круна овогодишњег инвестирања у ову сремску општину.
- За следећу годину у плану је пет великих инвестиција, и када се њихова реализација у потпуности заокружи очекујемо да ће до јуна наредне године у нашој општини бити отворено још хиљаду нових радних места - рекао је Недимовић и додао да је у претходном периоду у Сремској  Митровици у потпуности инфраструктурно опремљена  индустријска  зона, што ову општину чини једном од најпривлачнијих за инвестирање.
Покрајински секретар за архитектуру, урбанизам и градитељство Душанка Д. Сремачки истакла је "Сирмиум Стеел" пример како се у Србији, Војводини и Срему, може брзо и ефикасно инвестирати и градити, уз апсолутно поштовање законске регулатуиве, од израде прострорних и планова детаљне регулације, грађевинских дозвола,  као и техничке документације уз све процене утицаја на животну средину.
Отварању погона присуствовали су и покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, директор ВИП Фонда Бранислав Бугарски и бројни гости из Италије.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs