''Шта бисте ви променили?'' награде ЕРСТЕ фондације за 2011. године

Нови Сад , 24. септембар 2010.
-A A +A''Шта бисте ви променили?'' награде ЕРСТЕ фондације за 2011. године.

Нови Сад , 24. септембар 2010. .

Нови Сад, 24.септембар - Покрајинскифонд за непрофитни сектор и ЕРСТЕ фондација организовали су, у  Скупштини АПВ, промоцију награде овефондације за друштвену интеграцију за 2011. годину, под мотом "Шта бисте випроменили?" Награда се додељује једанпут у две године са циљем да сепромовишу организације у јавном и непрофитном сектору, које људске ресурсе ииницијативе усмеравају на  интегрисањегрупа на маргинама друштва како би им се подигао квалитет живота. Конкурстраје од 1. септембра до 30. новембра 2010. године, а отворен је и за грађанскадруштва, приватне иницијативе, верске заједнице и медије. Наградни фонд од610.000 евра је намењен за тридесет најбољих пројеката, а биће додељене и двеспецијалне награде међународног жирија, награда стручњака и награда за доброуправљање.
 Учеснике је поздравио покрајински секретар зарад, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин који је изразиозахвалност ЕРСТЕ фондацији, не само због уложених средстава у награде, него иза идеју конкурса и пројеката друштвене интеграције.
 - ВладаВојводине цени иницијативу и покушај сваке институције или појединца којиприхватају и подстичу европске вредности, њихову имплементацију у нашдруштвени живот и европске институције и саму ЕУ - казао је Васин. Он је такођенавео и да покрајинска влада има и низ сопствених пројеката из ове области којизаслужују пажњу.
- Пре неколико дана на врло значајномконкурсу у Валенсији у Шпанији, представљен је пројекат решавања проблемародне равноправности у АП Војводини, који је изазвао изузетну пажњу ипроглашен је за најбољи концепт те врсте у Европи, навео је Васин и подсетиода је председник Владе Војводине др Бојан Пајтић, уручио 44 одлуке о комплетномфинансирању студената ромске националности, чиме им је обезбеђено буџетскостудирање, домови и стипендије. Као део значајних скорашњих пројеката Васиње навео и увођење билингвалне наставе у неке од основних школа у Војводини,која ће омогућити да се наставу, осим на матерњем, и на неком од светскихјезика.

 Директорка Фонда за непрофитни сектор АнаСегедински истакла је да је задатак Фонда да створи што повољнији амбијент заразвој грађанских организација у Војводини, самостално или у сарадњи са институцијамаили удружењима, попут ЕРСТЕ фондације, која је, како је Сегедински објаснила,још пре две године Фонд препознала као партнера, из разлога што управовредности које промовише награда "друштвене интеграције" јесу вредности за којесе залаже и Фонд. Говорећи о значају ове награде  навела је се она  огледа у томе  што  омогућава да се размене знања и искустваудружења грађана у региону а Фонд за непрофитни сектор на различите начинепомаже удружења и организације овог сектора, како би их додатно охрабрили и подржалињихово деловање.
- Промоцијом позитивних примера желимо дајавности укажемо на њихов значај, и уједно пружимо логистичку и финансијску подршкуинституцијама непрофитног сектора - закључила је Ана Сегедниски.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs