Председник Пајтић уручио новчану помоћ најбољим ђацима

Нови Сад , 16. септембар 2010.
-A A +AПредседник Пајтић уручио новчану помоћ најбољим ђацима.

Нови Сад , 16. септембар 2010. .

Нови Сад, 16. септембар - Држава која улаже у вредне, добре и талентоване ђаке, улаже у своју будућност", рекао данас председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић, приликом уручивања уговора о једнократној новчаној помоћи од 40.000 динара ученицима из избегличких породица смештених на подручју Војводине. Програм помоћи ученицима реализује покрајински Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима. Основни критеријум за доделу ових средстава био је одличан успех и  награде које су ученици освојили на основу показаног знања на различитим такмичењима. Председник Пајтић похвалио је  ђаке који су били изразито вредни и показали изузетан успех у свом школовању, истакавши притом да је значај њиховог успеха још већи имајући у виду тешкоће са којима су током свог детињства били суочени. Прогонство из сопствених домова је ужасан доживљај и стога је покрајинска Влада до сада покренула велики број мера  у погледу стамбеног збрињавања  избегличке популације и економског збрињавања. Председник Пајтић поручио је да ће у наредном периоду бити збринути сви људи у колективном центру у Ковину, тако да ће остати само још један овакав објекат у покрајини. У 21. веку овакве теме треба да постану прошлост, а оно чему се треба окренути јесу активно учешће у друштвеном животу и прилагодјавање  људи који су избегли из својих домова у ратном вихору.
Војвођански премијер је данас најбољим ученицима из избегличких породица у Војводини упутио жеље да и даље остану успешни, вредни и доследни у намери да знањем иду кроз живот, јер ће само тако увећати своје шансе за стварање боље будућности у свом окружењу. Директор Фонда, Радомир Кукобат изразио је задовољство што је ова помоћ правовремена, јер стиже на почетку школске године. Како је још нагласио, данашња свечаност, коју је Фонд припремио поводом доделе помоћи ђацима из избегличких породица у Војводини, пре свега има за циљ афирмацију успешних ђака у Војводини, као и скретање пажње у јавности на њихов рад.  
Церемонији уручивања у холу Бановине присуствовали су и покрајинска секретарка за социјалну политику и демографију Новка Мојић, председник Савета за избегла лица др Јанко Веселиновић  и  покрајински повереник за избегла лица Маријана Новаков Поповић. 

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs