Поводом фестивала ''Млади, здраво, да сте''

Нови Сад , 16. септембар 2010.
-A A +AПоводом фестивала ''Млади, здраво, да сте''.

Нови Сад , 16. септембар 2010. .

Нови Сад, 16. септембар - Поводом предстојећег фестивала „Млади, здраво да сте!", данас је у Влади АП Војводине, Фонд за развој непрофитног сектора АП Војводине одржао конференцију за новинаре. Под покровитељством Министарства за омладину и спорт Републике Србије, партнери у овом пројекту су Удружење еконовинара „Ековест",Омладински еколошки клуб и Зелена патрола. Током данашњег пресса медијима су се овим поводом обратили директорка Фонда за развој непрофитног сектора Ана Сегедински, државна секретарка за омладину у Министарству за омладину и спорт Ивана Ковачевић, програмска директорка фестивала Данка Стојановић и испред Зелене патроле Андор Луховић. - Овај пројекат окупља удружења грађана,као и омладинска и еколошка удружења, чији је циљ промоција здравог живота младих-рекла је Ана Сегедински и додала да на овогодишњем фестивалу,који почиње у петак 17. септембра и завршава се у недељу 19. септембра, представиће се више од 20 удружења грађана и око 250 учесника различитих музичких, спортских, забавних и едукативних садржаја, кроз промоцију волонтеризма и активизма- објаснила је Ана Сегедински.
Ивана Ковачевић је рекла да је пројекат „Млади, здраво да сте" прошао у оквиру конкурса  „Национална стратегија за младе", где је поред овог пројекта за који је министарство издвојило 499 хиљада динара прошло још 62 слична пројекта. Програмска директорка фестивала Данка Стојановић позвала је све заинтересоване грађане да дођу сутра, 17.септембра у 15 часова, када званично фестивал почиње на Штранду, а током трајања фестивала улаз је бесплатан.
Андор Луховић је рекао да Зелена патрола, као један од партнера у овом пројекту, ће на Фестивалу промовисати пројекат Документарни ТВ серијал „Зелена патрола на делу" -дванаест полусатних емисија, који ће се од 17. септембра емитовати на ТВ Б92 Инфо.    
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs