Председник Пајтић обишао локацију будућег аква парка у Бачком Петровцу

Нови Сад , 14. септембар 2010.
-A A +AПредседник Пајтић обишао локацију будућег аква парка у Бачком Петровцу.

Нови Сад , 14. септембар 2010. .

Нови Сад, 14. септембар - Председник војвођанске Владе др Бојан Пајтић обишао је данас место у општини Бачки Петровац, локацију будућег аква-парка Водени свет. Градња аква-парка је до сада највећа инвестиција из Републике Словачке, а укупна вредност пројекта износи двадесет два милиона евра.
 Инвеститорје словачко предузеће „Аqуа терминг" које у овој земљи већ има два оваквацентра, који представљају туристички атрактиван спој спорта, спортске рекреације,одмора и хотелско-угоститељских садржаја.
 - Аквапарк у Бачком Петровцу неће бити значаја само зато што је то значајна и веомавредна инвестиција, највеће улагање из Словачке у Војводини до сада, ни збогчињенице да ће посао у њему добити стотину радника, као и многобројниугоститељи и други запослени у пратећим делатностима, него због чињенице даћемо изградњом савременог аква-парка на најбољи начин реализовати деосопствених туристичких потенцијала.

 Ради се о комплексу који ће привући бројнегосте, не само из наше земље него пре свега из суседних земаља. ПокрајинскаВлада ће такође помоћи реализацију пројекта, најпре кроз подршку за реализацијуинвестиције али и кроз програм подршке у отварању нових радних места. - рекаоје председник Пајтић.
 Локација будућег аква-парка налази се извансамог места, на путу од бачког петровца ка Новом Саду, од кога је удаљена само18 километара а прва фаза изградње треба да буде готова већ на пролеће нареднегодине. Поред олимпијског и мањих базена, од којих ће један бити са сланомводом, забавних садржаја и других садржаја, у парку површине око 20 хектара, ћебити отворен и хотел, као и други неопходни туристички и угоститељски објекти.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs