Председник војвођанске Владе пустио у саобраћај обновљени мост у Врбасу

Нови Сад , 14. септембар 2010.
-A A +AПредседник војвођанске Владе пустио у саобраћај обновљени мост у Врбасу.

Нови Сад , 14. септембар 2010. .

  Нови Сад, 14. септембар - Председник Владе Војводине др Бојан Пајтићотворио је данас је у Врбасу обновљени и проширени мост преко канала. Мост јепроширен по шездесет сантиметара са обе стране а укупна вредност ове значајнеинвестиције је тридесет милиона динара. Мост унасељу Виногради је од великог значаја за град, не само што повезујеиндустријски део града са средиштем, него представља најкраћу везу сарегионалним медицинским центром - болницом у Врбасу. За санацију мостапокрајинска Влада је, преко Фонда за капитална улагања обезбедила петнаестмилиона динара.
 - Врбас је традиционални индустријски центарод кога очекујемо да повуче привреду читаве регије која му гравитира и зато смоза последње четири године у Врбас и сва градска насеља уложили 2,5 милијардединара. Од највећег значаја за све од 250 хиљада становника који припадајуболничком центру је управо овај мост у насељу Виногради, али ми смо великупоред саобраћајница, путне мреже и здравства, пажњу посветили и другим великимпроблемима које Врбас има. Ту је свакако најважнија изградња канализационемреже, као и планирано постављање колектора и пречистача отпадних вода. Такоће бити обезбеђено смањивање обима загађења јер је право на здравији животнешто што припада сваком нашем грађанину - рекао је председник Пајтић.
  Уз председника Владе Војводине др Пајтићасвечаности пуштања у саобраћај „Виноградског моста" присуствовали су иградоначелник општине Врбас Жељко Видовић и директор Фонда за капиталнаулагања АП Војводине Момчило Миловић.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs